Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Plenković: U poslovanju stranke vodit ćemo se s ova tri načela

Na molbu novinara da komentira to što će DIP od HDZ-a tražiti novo izvješće o financiranju stranke, Plenković je ponovio da će o financiranju stranke i općenito o njezinu poslovanju odgovarati nakon unutarstranačkih izbora.
13. srpnja 2016. u 16:54 13 komentara 2014 prikaza
Andrej Plenković u Karlovcu
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

Kandidat za predsjednika HDZ-a Andrej Plenković rekao je u Karlovcu da je poljuljana vjerodostojnost HDZ-a rezultat situacije u kojoj se stranka našla nakon niza pogrešnih procjena, ali vjeruje da HDZ kao središnja politička snaga može pridonijeti i političkoj i većoj pravnoj stabilnosti Hrvatske ta da će on iskoristiti priliku za revitalizaciju stranke.

 "Krećem s čistim, novim, praznim papirom koji želim ispisati za HDZ, zajedno s našim partnerima, te iskoristiti priliku za svojevrsnu revitalizaciju stranke s jasnim programom i mjerama koje će se poslije pratiti prema ispunjavanju", rekao je Plenković, ističući da u to ulazi s čvrstom potporom europskih pučana  jer zna da s njima stranka dijeli iste vrijednosti.

Izrazio je uvjerenje da HDZ može pridonijeti i političkoj i većoj pravnoj stabilnosti Hrvatske, kvalitetnom gospodarskom okviru za njezin rast i razvoj, uz poštovanje bitnih kršćanskih načela solidarnosti i socijalne uključenosti i brige za najranjivije u društvu, što je dio stranačke filozofije. Na molbu novinara da komentira to što će DIP od HDZ-a tražiti novo izvješće o financiranju stranke, Plenković je ponovio da će o financiranju stranke i općenito o njezinu poslovanju odgovarati nakon unutarstranačkih izbora.

 "U poslovanju stranke vodit ćemo se s tri načela, da sve što radimo bude zakonito, da se odluke donose transparentno i da o svemu Predsjedništvo bude upoznato, kako s prihodima tako i s rashodima. Odgovorno ćemo birati od koga ćemo i na koji način uzimati kredit i pozajmice i sve što radimo učinit ćemo dostupnim hrvatskoj javnosti", rekao je Plenković. Na pitanje je li proučio prošlo izvješće HDZ-a DIP-u, odgovorio je potvrdno, dodajući da ono sadržava činjenice o onome što se dosad događalo, da je to "već iskomunicirano prema hrvatskoj javnosti" te kako očekuje da će i druge stranke pružiti jednak stupanj transparentnosti.

Plenković odgovorno financiranje Plenković: Ja ću odgovarati za HDZ nakon 17. srpnja suđenej,kornati,stjepan mesić (1) Kandidat za Sabor Stipe Mesić bit će na listi Narodne koalicije u Zagrebu andrej plenković Komentirao novu aferu HDZ-a Andrej Plenković: 'Za stranku ću odgovarati nakon unutarstranačkih izbora'

Vidjeli ste jučer, rekao je Plenković, da na upite novinara nema pretjerane volje da se sve predoči javnosti i očito je da moramo uvoditi nove standarde kao članica EU i voditi računa da oni koji biraju stranke imaju pravo znati kako se stranke financiraju. Na upit može li voditi stranku iz Bruxellesa, Plenković je odgovorio kako u ovom trenutku može jer je u Europskom parlamentu stanka te da stranci želi pridonijeti svojim punim angažmanom kroz parlamentarne izbore, a nakon toga donosit će odluke propisane zakonom.

Zamoljen da komentira vijest da će bivši predsjednik Republike Stipe Mesić biti na SDP-ovoj listi za prvu izbornu jedinicu, Plenković je rekao da je povratak Stipe Mesića u politiku njegova odluka te da je to pitanje za SDP, a on će voditi računa da kandidati HDZ-a budu najkvalitetniji, da budu stručni, dokazano dosljedni, zdravi spoj mladosti i iskustva i da imaju ugled među biračima i na lokalnoj i na nacionalnoj razini, da bi mogli provoditi i artikulirati HDZ-ov put i program.

Izjavu za medije Plenković je počeo podsjećajući da je u Hrvatski sabor i u Europski parlament bio izabran upravo u 7. izbornoj jedinici te da prema Karlovcu i Karlovačkoj županiji osjeća solidarnost i pripadnost. Župan Ivan Vučić novinarima je predstavio Plenkovića riječima: "Naš kandidat za premijera." Istaknuo je kako vjeruje da će birači prepoznati njegove kvalitete i "dati svoj glas za njega i njegovu ekipu". Plenković i župan izjave za novinare dali su uoči svečane sjednice karlovačkoga Gradskog vijeća u povodu Dana grada i 437. obljetnice osnutka.

>> Brkić prvi u drugoj, a Hasanbegović u šestoj jedinici? Deveta izborna ne želi 'dotepence'!

Luka Lucić
PREMINUO U BOLNICI
Tragedija u Njemačkoj: Mladi hrvatski reprezentativac poginuo u stravičnoj nesreći
Preduvjet za ostvarivanje koncepta pametnog grada
  • DRX:

    Good luck with that

  • Deleted user:

    Plenkoviću moraš pod hitno zatražiti pomoć od europskih pučana da naprave pritisak na svoje privrednike kako bi ovi završili sa otvorenom medijskom podrškom ekipi iz koalicije "slucajna država".....gadljivo je kako navijaju, nemas jos puno vremena, ali uz ozbiljnu kampanju.....za mjesec ... prikaži još!c dana ih mozes debelo iznenaditi...

  • Sittingbull:

    Sjašite više sa tekstovima o Plenkoviću. Svaki dan nekoliko članaka, što je previše - previše je.