Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dan nakon kobne nesreće

Plenković o Banožiću: 'Stanje mu je i dalje zabrinjavajuće. Predložit ćemo novog ministra'

Zagreb: Andrej Plenković razriješio Banožića i izrazio sućut obitelji poginulog
Karlo Klasic/PIXSELL
12.11.2023.
u 12:51

"Predložit ćemo Saboru novoga ministra", rekao je Andrej Plenković te dodao kako sutra počinju konzultacije na tu temu

Predsjednik Vlade Andrej Plenković obišao je 45. međunarodni sajam knjiga Interliber. Uz njega su bili potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek te ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs. Nakon obilaska, Plenković se obratio medijima. 

"Lijepo je vidjeti da je nakladnička branša dobro prebrodila krizu. Imamo 4 do 5 tisuća novih naslova godišnje, 20 posto više prihoda, vidim ogroman odaziv naših sugrađana, osobito mladih koji dolaze na Interliber. Što više populariziramo knjigu, naši mladi će biti obrazovaniji što je dobro za svako društvo", naveo je uvodno Plenković pa se osvrnuo na stanje Marija Banožića

"Tomo Medved bio je u Osijeku, posjetio ga je. U kontaktu smo sa suprugom i liječnicima. Trenutno je u stanju koje je i dalje zabrinjavajuće. On se oporavlja od teških tjelesnih ozljeda koje je zadobio u stravičnoj nesreći", rekao je Plenković. 

VEZANI ČLANCI:

"Predložit ćemo Saboru novoga ministra", rekao je Andrej Plenković te dodao kako sutra počinju konzultacije na tu temu. "Jučer smo imali okolnost koju nitko nije očekivao", dodaje.

Plenković je jučer, podsjetimo, razriješio Marija Banožića dužnosti ministra, nakon prometne nesreće u kojoj je Banožić sudjelovao. "U ovim okolnostima, ja sam danas popodne razriješio ministra Marija Banožića dužnosti ministra obrane te sam ovlastio državnoga tajnika, gospodina Zdravka Jakopa, da obavlja sve poslove kako bi Ministarstvo obrane funkcioniralo na najkvalitetniji mogući način", naveo je jučer. 

Danas je Plenković pojasnio: "Sukladno zakonu, gospodin Jakop je kao dugogodišnji državni tajnik ovlašten da obavlja poslove kao državni tajnik, koji se odnose na normalno funkcioniranje Ministarstva. O novom ministru sutra ćemo početi konzultacije".

VIDEO Plenković: 'Danas popodne razriješio sam ministra Banožića s dužnosti'

Na prometnu nesreću osvrnuo se i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović

"Jučer je bio očevid. Utvrđena je dinamika onoga što se događalo i policija je podnijela kaznenu prijavu, to je sve sukladno onome što se radi u ovakvim situacijama", rekao je te kazao kako ne zna kada će biti objavljen toksikološki nalaz. 

"Ide kriminalistička istraga svojim tijekom", istaknuo je te napomenuo: "Ja nisam prvi čovjek policije. Ja sam ministar unutarnjih poslova, nisam dio policijske strukture".

Komentara 20

Avatar Crni labud
Crni labud
14:03 12.11.2023.

Slažem se da je dobro da mladi čitaju. Što više čitaju manje će birati HDZ.

IC
ICCO
14:01 12.11.2023.

Ako može, da konzultacije o 31.-om novom ministru ne uključe potencijalnog sdss kandidata, kažem samo dy to nebude u ime zadržavanja "stabilnosti" i daljnjeg jedinstva naroda i narodnosti, hvala.

ZI
zinegoid
14:08 12.11.2023.

samo da opet ne budu kriteriji glup, gluplji, najgluplji....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije