Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvati u Srbiji

Plenković s predstavnicima hrvatske manjine u Srbiji: prioritet zaštita svih prava

Andrej Plenković
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/2
28.06.2017.
u 15:06

Uz premijera na sastanku su sudjelovali i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović-Burić te predstojnik Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas

Položaj i status hrvatske nacionalne manjine prioritetno je pitanje za Vladu te će se suradnjom i na političkoj razini inzistirati na zaštiti svih prava utvrđenih sporazumima sa Srbijom, priopćeno jedanas iz Vlade o sastanku premijera Andreja Plenkovića s predstavnicima hrvatske manjine u toj zemlji. 

Plenković je s predsjednikom Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini i zastupnikom u Narodnoj skupštini Srbije Tomislavom Žigmanovim te s predsjednikom Hrvatskoga nacionalnog vijeća Slavenom Bačićem razgovarao o položaju Hrvata u Republici Srbiji, problemima i izazovima s kojima se susreću, priopćeno je nakon sastanka u Banskim dvorima.  

Položaj i status hrvatske nacionalne manjine prioritetno je pitanje za hrvatsku vladu te će suradnjom i na političkoj razini inzistirati na zaštiti svih prava utvrđenih sporazumima s Republikom Srbijom, navodi se u tekstu.

Hrvatska vlada putem Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i Ministarstva vanjskih i europskih poslova u kontinuiranom je dijalogu s predstavnicima hrvatskoga naroda u Srbiji. Vlada kroz različite projekte i programe pomaže u jačanju i razvoju položaja hrvatske nacionalne manjine. 

Uz premijera na sastanku su sudjelovali i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović-Burić te predstojnik Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas.

Komentara 8

Avatar whitesox
whitesox
15:32 28.06.2017.

Ako njihovi imaju troje u Saboru,tko nama brani da se bori za i poštuje reciprocitet?

KR
krass
17:36 28.06.2017.

Koliki je broj Srba u Hrvatskoj a koliki je broj Hrvata u Srbiji pa da bude 3-3 onako realno.U pokrainskom parlamenu neka ih bude i 20 nema problem ali u republickom kao 4ta ili 5ta manjina u Srbiji je malo nerealno i zapamtite pametna manjina ne sme sebi dozvoliti opoziciju, zarad svojih ciljeva i prioriteta uvek sa pozicijom.

Avatar Papatest
Papatest
19:45 28.06.2017.

Koja demagogija ,a Srbima ne priznaju dvojezične ploče po Hrvatskoj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije