Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
O slučaju Šešelj
Povratak na članak

Plenković: Hrvatska vanjska politika je naivna

EU će evaluirati što će primatelj rezolucije poduzeti

Komentari 35

Avatar mili99
mili99
15:27 24.11.2014.

Svaka čast Plenkoviću, napokon da netko počne brinuti o našoj vanjskoj politici kada to ne rade ljudi koji su plaćeni za taj posao, a to su predsjednik Josipović i ministrica Pusić. Plenković je stvari nazvao pravim imenom i pokrenuo konkrene korake za zaštitu hrvatskog interesa i ugleda.

VL
TE
terrakon
15:32 24.11.2014.

eh, da nam je gospodin Plenković ministar vanjskih poslova već bi Srbiji poslali prosvjednu notu, a ne isključujem ni pociju sa uvođenjem viznog režima za građane Srbije sve dok ne odustanu sa stalnim forsiranjem ideje velike Srbije, koja je bila i bit će samo san čobana s istoka!

VL
DR
Drzinedaj
15:34 24.11.2014.

Tomislave ruši ovu ekipu na vlasti, PROPADOSMO

VL
Avatar Mrki medvjed
Mrki medvjed
16:33 24.11.2014.

Nije Hrvatska vanjska politika naivna, nego regionalna. Zastupaju se interesi regiona, a ne hrvatski!

VL
Avatar H/S/P
H/S/P
15:46 24.11.2014.

Nije naivna nego je nema nikako.

VL
DU
Deleted user
16:04 24.11.2014.

Hrvatska vanjska politika ne postoji. Drugarica Pusić vodi regionalnu politiku na opće zadovoljstvo istočnih, nažalost, susjeda.

VL
IV
ivanbradvic
16:00 24.11.2014.

Andrej kao i uvijek na pravom mjedtu u pravo vrijeme sa adekvatnim prijedlozima raspravama i rijesenjima... Svaka cast gospodine Plenkovicu svaka rijec vam je na mjestu.

VL
DU
Deleted user
15:46 24.11.2014.

Jospović čeka da vidi odakle vjetra puše da bi on nešto rekao isto kao sa Željkom Markić,kad je vidio da će referendum uspjeti poslao je pismo Leki.

VL
IK
ikbmibm
16:45 24.11.2014.

Pusička je trebala pozvati hr.veleposlanika u Srbiji na konzultacije u Zagreb

VL
IM
IME99
17:37 24.11.2014.

Imamo li mi vanjsku politiku ?

VL
Avatar MK
MK
15:40 24.11.2014.

...Meni nije jasno - zar Hrvatska nije mogla po EUN-u zatraziti Seseljevo izrucenje i procesuirati ga u Hrvatskoj - s'obzirom da mu jos nije sudeno a pusta ga se na slobodu?! ...I ako to je moguce - zasto Dinko Cvitan, Orsan Miljenic i Ranko Ostojic nisu reagirali i zatrazili njegovo izrucenje od Nizozemske?!

VL
Avatar abakus
abakus
16:09 24.11.2014.

Plenković se izražava diplomatski. Činjenica je da sadašnja hrvatska vanjska politika ne da nije naivna, već je protivna interesima Hrvatske.

VL
SA
sablja810
19:10 24.11.2014.

Bravo Plenkovicu. Konacno da se nesto radi. Ali trebali cekati da se nesto dogodi pa da se nesto kao radi ?! Prolaze godine a Hrvatska neradi nista, osim ako se pojavi ludak ! Pa to je zalosno. Osim toga, Seselj je problem druge drzave i Suda u drugoj zemlji, dakle RH nema sta puno osim naravno zauzeti stav. RH je kao i druge zemlje bila jako dugo potpuno izolirana a i sada jest, sto za posljedicu ima da imamo jos uvijek zaostale politicare koji se ne snalaze kod domace javnosti a kamoli zapadnije od Crnomerca. Kako dobro znaju engleski ili druge jezike vidimo da redovito sudjeluju u Europskoj politici i kontaktiraju politicare drugih Europskih zemalja.

VL
NV
novo vriijeme
21:25 24.11.2014.

Ovaj ridikul Šešelj je mahnuo repićem a cijela Hrvatatska se digla na noge i dala mu značaj koji nema. Umjesto da se svi skupa zabrinu kada je posljednji puta bio na CT glave i kolike su mu metastaze i ostaveve ga da skonča po vlastitoj želji sa šajakačom na glavi za koji mjesec. Ako poživi i dođe na vlast onda je to nešto drugo, službeni stav Srbije. Jedino se treba upitati da li je doista trebao izaći iz zatvora i koja je pozadino toga. Gospon Plenković osim ove šuplje teme primite se ozbiljnog posla lobiranja za hrvatske interesa prije svega ekonomske jer nijedna vlast ma čija bila neće moći živjeti od naganjavanja četnika već narod traži hranu i stan, hoće radno mjesto.

VL
Avatar cuvarkuca
cuvarkuca
17:02 24.11.2014.

Svaka čast na inicijativi g. Plenkoviću, ali čemu te dječje fore "ja sam prvi", pa i sam je u tekstu lijepo objasnio da su oba puta legitimna (naravno njegov je brži). Josipović je pisao osim EU parlamentarcima i Hagu, pa su ga uputili na UN, koji je odgovoran za rad haškog suda, a sad Plenković napominje da će EP upozoriti haški sud. I ono najbitnije Plenković djeluje i u sklopu Europske pučke stranke i s te razine se nastupa prema EP, što sigurno ima veću težinu, ali zar je potrebno da se naši EU parlamentarci tamo nadmeću i nadmudruju na takav način? Sjećate se kako su Stier i Picula pali u nemilost u svojim strankama, jer su surađivali i zajednički podržavali aktivnosti u hrvatskom interesu. To znači da stranke ne dozvoljavaju zajednički nastupe svojim zastupnicima u EP, pa se i tamo moraju prepucavati kao ovdje, tko je prije, tko je bolje, što im očito ne pada teško. Za 6.200 eura plaće i preko 4.000 eura dodatka za uredske troškove i putovanja + dnevnice, valjda trebaju nešto i raditi

VL
Avatar kontraadmiraI
kontraadmiraI
18:10 24.11.2014.

Plenković: "Hrvatska vanjska politika je naivna" - Nije naivna već zlonamjerna prema Hrvatskoj. Štoviše, neprijateljska. Vodi je Pusićka i Josipović i svjesno rade to što rade.

VL
ĆA
ćaćaća
19:29 24.11.2014.

prije će biti da je planković naivan kad je to tek sad shavtio..postavljanjem pusićke na čelo vanjske politike hrvati su pokazali da su politički nepismen narod...

VL
Avatar cheguevara..
cheguevara..
15:57 24.11.2014.

Plenkovicu navlaci cizme, upregni svoju uzu i siru familiju, vataj Seselja za ruku, i pravac dzugla, zajedno sa cetnicima, pa se lijepo tamo koljite, daleko od nas normalnih Hrvata, Srba i ostalih. Nemoj samo dirigirati bitke iz tvoje udobne pozlacene EU fotelje, i huskati gladni puk na Srbe. Jednom ste nas nasamarili, pokupili sve narodu, otimacinom drustvenog i nacionalnog bogatstva, mi kopamo po kontejnerima, a vi poltikanti i ratni profiteri posjedujete kucetine i viletine, milijunska poduzeca, zlatne mirovine i place, fotelje u domacoj i svjetskoj poltici, a mi svi ostali q... od magarca. E pa nece moci, ne nasjedamo vise na te jeftine huskacine, trazite nekog drugog za podetacinu kicme i topovsko meso u vasim etno bitkama.

VL
Avatar onaj koji uskoro dolazi
onaj koji uskoro dolazi
16:57 24.11.2014.

Seselj ce Reck istinu a to je da je Srbija izvrsila Agresiju uz pomoc Rusije na Hrvatsku, BiH,Kosovo itd.

VL
Avatar tajar
tajar
19:43 24.11.2014.

Potpuno se slažem s gospodinom Plenkovićem, ali pitanje je koliko je hrvatska vanjska politika baš hrvatska.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.