Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PLENKOVIĆ:

Hrvatska je mali nestaško. Naša je politika: svoje čuvamo, tuđe ne diramo

Andrej Plenković
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
18.12.2017.
u 21:42

Što se tiče granice na moru u Savudrijskoj vali, Plenković ističe da Slovenija ovdje nije dobila ono što je željela

Je li Hrvatska nesimpatična u očima EU zbog neriješenih pitanja sa susjedima? Premijer Andrej Plenković jučer je u razgovoru s novinarima koje je organiziralo predstavništvo Europske komisije u Zagrebu kazao da nije nesimpatična, već da je - mali nestaško.

- Ne bih rekao da smo nesimpatični. No postoje tendencije da se stavi etiketa da smo nekakav nestaško koji ima malo nešto s Mađarima, malo nešto sa Slovencima, malo s BiH, malo sa Srbijom. Naša je politika - svoje poštujemo, čuvamo, tuđe ne diramo. Sve što želimo jest da se primjenjuju načela od 25. lipnja 1991., katastarske granice, poštovanje međunarodnoga prava. Što više pokazujete partnerima da ste spremni argumentirano, odvažno i civilizirano zauzimati se za svoje interese, to vas više cijene - izjavio je Plenković. Što se tiče granice na moru u Savudrijskoj vali, Plenković ističe da Slovenija ovdje nije dobila ono što je željela a to je tzv “junction”, dodir s otvorenim morem.

Pogledajte i galeriju:

Andrej Plenković
1/13
Ključne riječi

Komentara 22

5S
505.scrtom
22:04 18.12.2017.

To je danas rekao, sutra če reći da se ne sjeća a prekosutra da to nije rekao.

Avatar comparator
comparator
22:24 18.12.2017.

Pa znači da je ipak nešto dobila ?

HR
HrvatskiSin
23:14 18.12.2017.

Koliko ovaj čovijek može lagat.. daj plenki ideš nam na jetru..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije