Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U ime RH

Plenković čestitao novom austrijskom kancelaru Kurzu

Sebastian Kurz i Heinz-Christian Strache
Foto: Reuters/PIXSELL
18.12.2017.
u 20:38

Hrvatska i Austrija imaju dugu tradiciju prijateljskih i bliskih političkih, gospodarskih i kulturnih odnosa, poručio je Plenković.

Hrvatski premijer Andrej Plenković uputio je u ponedjeljak čestitku Sebastianu Kurzu povodom njegovog imenovanja za novog austrijskog saveznog kancelara, priopćila je služba za odnose s javnošću hrvatske vlade.

"U ime Vlade Republike Hrvatske, kao i u moje osobno ime, srdačno Vam čestitam povodom imenovanja na dužnost saveznog kancelara Republike Austrije te Vam želim uspjeh u obavljanju Vaše odgovorne i važne dužnosti", stoji u čestitci.

"Hrvatska i Austrija imaju dugu tradiciju prijateljskih i bliskih političkih, gospodarskih i kulturnih odnosa. Međusobno se smatramo susjedima i stojimo kao dvije prijateljske države jedni uz druge u Europskoj uniji i drugim međunarodnim forumima", istaknuo je hrvatski premijer izrazivši uvjerenost da će dvije zemlje u budućnosti dodatno ojačati prijateljske odnose i učvrstiti veze.

Nova austrijska koalicijska vlada, sastavljena od konzervativaca i populističkih desničara, prisegnula je u ponedjeljak pred predsjednikom Alexanderom van der Bellenom.

Pogledajte Sebastiana Kurza:

Sebastian Kurz i Heinz-Christian Strache
1/13

Tridesetjednogodišnji konzervativac Sebastian Kurz (Austrijska narodna stranka - OVP) postao je najmlađi kancelar u povijesti Austrije i najmlađi šef neke europske vlade.

Komentara 2

5S
505.scrtom
22:14 18.12.2017.

Evo i ja želim tom kurccu sve najbolje i puno uspjeha, bez šale.

Avatar Oneill
Oneill
10:02 19.12.2017.

Sramota za Austriju i Europu da danas Fašisti su salonski uređeni i spremni nam opet pravdu krenuti na svoj način .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije