Naslovnica Vijesti Hrvatska

Andrej Plenković dobitnik je njemačke nagrade Steiger

Dobitnici su oni 'koji svojim djelovanjem i razmišljanjima pokazuju dosljednost, humanost, otvorenost i toleranciju'
12. ožujka 2019. u 10:40 35 komentara 1232 prikaza
Andrej Plenković
Foto: Igor Šoban/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/4

Andrej Plenković ovogodišnji je dobitnik njemačke nagrade Steiger u kategoriji Europa. Nagrada je poznatija kao Oscar Ruhrske regije i dodjeljuje se u Bochumu u više kategorija, među kojima su i mediji i tolerancija.

Andrej Plenković istekla joj vozačka 2016. Plenković nije prihvatio ostavku: Ministrica Žalac ostaje ministrica

Iza nje stoji privatna inicijativa, a dobitnici su oni "koji svojim djelovanjem i razmišljanjima pokazuju dosljednost, humanost, otvorenost i toleranciju". Predsjednik Vlade RH i predsjednik HDZ-a nagradu će primiti 16. ožujka.

Kuščević u rodnom Nerežišću gdje je počeo političku karijeru kao načelnik PRVI PLENKOVIĆEV MEGAFON U HDZ se učlanio već sa 16, a na Braču je zbog tetovaža i rinčica slovio kao buntovnik

Dosadašnji dobitnici nagrade bili, između ostalih, Shimon Peres, Romano Prodi, Jean-Claude Juncker, Hans-Dietrich Genscher i Boris Tadić. Nagradu je 2012. trebao dobiti i turski predsjednik Erdogan, ali su je organizatori povukli zbog velikih prosvjeda, ali i zbog toga što turski predsjednik nije došao u Njemačku.  

Video: Premijer Plenković o pomoći Ninu, Viru...

Digitalna komora
Digitalna komora
Poduzetnici, odsad ključne informacije doznajte klikom miša
 • jackiechan22:

  Nažalost malo poznata nagrada oku prosječnog hrvatskog promatrača, ali kad se zna da su dosadašnji dobitnici imena poput humanitaraca Boba Geldofa, Junckera, Beckera i Marka Knopflera, onda vidimo da nije beznačajna!

 • krust2:

  Zašto to stranci prepoznaju, a naš jadan narod ne? Nikada nismo znali cijeniti svoje ljude, štovat će ga nažalost tek kada bude pokojan!!

 • Avatar dalmos Zadar
  dalmos Zadar:

  Zasluzio covjek,sto je dobila anka mrakusa milokliz