Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Andrej Plenković:

'Cijela Vlada stoji iza porezne reforme, sastanak s Aldottom bio je ohrabrujući'

Andrej Plenković
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
08.11.2016.
u 21:16

Prirodno je da nadležni ministar koji se bavi turizmom ima nešto veći senzibilitet za svoju granu, rekao je Plenković

Premijer Andrej Plenković rekao je u intervjuu za Hrvatski radio da on i cijela Vlada stoje iza porezne reforme, a komentirajući današnji sastanak s predsjednikom Uprave Ine Zoltanom Aldottom, rekao je da je on ohrabrujući za zaposlenike i sindikate Ine.  

"Ovaj tjedan sva ministarstva daju očitovanje na zakonske prijedloge koje je podnijelo Ministarstvo financija. Oni će biti na Vladi u četvrtak, nakon toga ide rasprava u Hrvatski sabor i smatram da ćemo tom cjelinom paketa, kojeg zaista treba gledati sveobuhvatno, postići sva tri cilja koja smo namjeravali i naravno da ne samo ja, nego i cijela Vlada stoji iza tog projekta," rekao je Plenković u intervjuu koji će biti objavljen u srijedu ujutro u emisiji Hrvatskog radija "A sada Vlada".  

Nekoliko izjava iz intervjua večeras je prenesen u Dnevniku HTV-a.  

"Vlada će imati konzistentan stav, a prirodno je da nadležni ministar koji se bavi turizmom ima nešto veći senzibilitet za svoju granu", rekao je u povodu primjedbi ministra turizma Garija Cappellija na povećanju PDV-a na usluge u turizmu, odnosno ugostiteljstvu s 13 na 25 posto.  

Plenković je komentirao i današnji sastanak s predsjednikom Uprave Ine Zoltanom Aldottom.  

"U ovom trenutku nije donesena nikakva odluka koja bi na bilo koji način upućivala na to da će doći do prestanka rada rafinerije Sisak. Sve buduće odluke će se donositi u koordinaciji i u suglasnosti s međudioničarskim ugovorom, a to znači i u suglasnosti s hrvatskom Vladom. Prema tome, ovaj sastanak je imao i svoj ohrabrujući i umirujući karakter i kada je riječ o zaposlenima i sindikatima Ine," rekao je Plenković.

>> Skok PDV-a za turizam na 25% uništit će 10.000 radnih mjesta

Komentara 8

IB
istina_boli
06:44 09.11.2016.

Osnovni cilj porezne reforme je da se uvede porez na nepokretnu imovinu, na mala vrata. Ako se to desi , vecina stanovnika , koji nisu protjerani ili se odselili ce bit ce istjerani iz vlastitih domova.

GO
Gomila
00:56 09.11.2016.

porezna reforma je potrebna i to hitno ja a podrzavam ugostiteljski projecti treba da pomognu slavoniju i hrvatske seljake Bravo gospodine Maricu

SN
snajper
18:19 09.11.2016.

Mnogi su htijeli ali nisu znali. Ako je za nesto potroseno vrijeme i nesto napravljeno za sto se slazu da moze donijeti rezultat, onda to treba prihvatiti u cijelosti i provesti. Ako se uvijek budu vadili segmenti koji nekom ne odgovaraju i krpali drugim nista se nece napravit. Ili bi htijeli da se sve place ogranice na 5.000,00 kn a mirovine na 3.000,00 jedno tri godine pa da isplivamo iz krize. Ako ce ovo donijeti tezultat onda nema kontriranja ni mosta ni sdps ni hdzea. Ako ne sprovedu jefnom nesto do kraja treba sve zastupnike kaznit sa po 50.000$ da daju u proracun pa se mozda opamete. Treba samo baja da dode na celo vlade ronili bi vi svi gorke suze

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije