Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rumunj u rijeci

Ovdje sam našao more i brda, karijeru, obitelj, dom

10.03.2015., Rijeka - Andrei Koteles baletan HNK Ivan Zajca koji je zbog posla dosao iz Rumunjske u Rijeku. Photo: Nel Pavletic/PIXSELL
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
11.03.2015.
u 16:26

Mislio je u Hrvatskoj ostati godinu-dvije, no ostao je i karijeru i život vezao za Rijeku

Iz Rumunjske, nakon završenog školovanja, prije dvadeset je godina u Rijeku stigao Andrej Köteles, danas prvak Baleta HNK Ivana pl. Zajca. Mislio je u Hrvatskoj ostati godinu-dvije, no ostao je i karijeru i život vezao za Rijeku.

– U Rumunjskoj ekonomska situacija tada nije bila baš dobra pa sam odlučio otići. U Rijeci su već bili neki kolege iz baletne škole, ali zapravo sam stigao "naslijepo" – govori nam 40-godišnji Rumunj. Rumunjska balerina Irina, poznanica iz škole, također je stigla u Zajc, bolje su se upoznali i vjenčali. Danas su roditelji dviju djevojčica koje govore rumunjski i hrvatski jezik.

– Grad mi je bio i ostao prelijep. Ovdje sam našao sve što sam želio. Imam i more i brda, i to na pola sata od grada. Svidio mi se način života, ljudi, moj angažman u kazalištu, život koji ovdje gradimo – kaže Köleles. U Rumunjsku odlazi svake godine, no ne misli se vratiti. U Hrvatskoj se, kaže, koliko god su vremena teška, bolje živi nego u njegovoj domovini.

>>U Hrvatskoj sam zbog jeftine radne snage, a volim i sarmu, kulen...

>> Europa se buni: Šaljite nam samo obrazovane radnike

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije