Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Norvežanin u Brodu

U Hrvatskoj sam zbog jeftine radne snage, a volim i sarmu, kulen...

05.04.2014., Slavonski Brod - Norvezanin Haavard Johannessen iz najbogatije zemlje na svijetu dosao je zivjeti u Hrvatsku. Haavard Johannessen sa sinovima i suprugom.  Photo: Ivica Galovic/PIXSELL
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
11.03.2015.
u 16:15

"Život je u Hrvatskoj jako jednostavan. Sjediš kod kuće, piješ kavu, povremeno psuješ..."

Norvežanin Haavard Johannessen prije petnaestak je godina napustio domovinu kako bi kao aktivan vojnik sudjelovao u mirovnim misijama u BiH i na Kosovu. Po završetku službe put ga je 2004. odveo u Zagreb, a zatim i u Slavonski Brod, gdje se oženio. Iako je vojsci službeno rekao "zbogom", za nju je na određen način ipak ostao vezan. Naime, svoju mogućnost za uspjeh prepoznao je u otvaranju male tvornice vojne opreme, u kojoj proizvodi sve osim oružja.

– Život je u Hrvatskoj jako jednostavan. Sjediš kod kuće, piješ kavu, povremeno psuješ... U mojoj zemlji moraš se baviti sportom, glazbom i drugim aktivnostima da bi upoznao druge ljude – kaže Haavard.

Za otvaranje posla u Hrvatskoj odlučio se, kaže zbog jeftinije radne snage, a istih ulaznih troškova kao u Norveškoj. U Norveškoj bi bilo puno skuplje ući u takav biznis. Nikada nije požalio što je ostao u Lijepoj Našoj. Supruga Jelena rodila mu je blizance, Noaha i Marca. I hrana je, kaže, ovdje puno bolja. Najviše voli sarmu, punjene paprike, kulen, kobasicu, ajvar i kisele krastavce.

>>Bez nove politike uvozit ćemo radnike iz Azije, Afrike i regije

>> Europa se buni: Šaljite nam samo obrazovane radnike

Komentara 17

Avatar TvojUjko
TvojUjko
16:39 11.03.2015.

Kaze on u Hrvatskoj je zivot jako lagan, psujes, pijes kavu, gledas TV i komentiras piliticare... Bravo majstore!

AN
Ante55
16:33 11.03.2015.

kaze voli kulin a koga ne voli

Avatar IstinaHurts
IstinaHurts
18:11 11.03.2015.

pa i ja bi bio po izboru u hrvatskoj pod uvjetom da se mogu vratiti u normalnu zemlju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije