Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Jedan šef na sedam radnika!

Prijedlog mjera već je dostavljen i Europskoj komisiji, a odnose se na poslovanje 187 agencija, zavoda, fondova i drugih pravnih osoba s javnim ovlastima koje godišnje troše 70 milijardi kuna i zapošljavaju 26 tisuća radnika.
26. ožujka 2015. u 00:01 5 komentara 3501 prikaza
naslovnica

Uži kabinet Vlade raspravio je i prihvatio prvi set mjera za smanjenje državnih rashoda koje će donijeti milijardu kuna uštede na godišnjoj razini.

Prijedlog mjera već je dostavljen i Europskoj komisiji, a odnose se na poslovanje 187 agencija, zavoda, fondova i drugih pravnih osoba s javnim ovlastima koje godišnje troše 70 milijardi kuna i zapošljavaju 26 tisuća radnika.

Analizu je pripremilo Vladino povjerenstvo, na čijem je čelu bila ravnateljica Ekonomskog instituta Dubravka Jurlina Alibegović, a ona podrazumijeva smanjenje materijalnih troškova za pola milijarde, smanjenje izdataka za plaću i raznih naknada te statusno spajanje dviju i više agencija u jednu. Iako im je država svima vlasnik i poslodavac, sustav nagrađivanja bitno se razlikuje od pravne osobe do pravne osobe čak i među istovrsnim poslovima.

Trećina institucija nije uključena u centralni obračun plaća, a neki koji jesu prijavljivali su krivi broj zaposlenih. U COP-u tako nisu zaposleni u agencijama, HRT-u, nacionalnim parkovima, Hrvatskim vodama, institutima, fondovima, lučkoj upravi i CArNetu.

>>Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili prelistajte e-izdanje!

naslovnica | Autor :

Vrtovi Hrvatske
Mala škola imuniteta:
Koji vitamini i minerali brane naše tijelo?
PBZ
#OSTAJEMDOMA
Plaćaj račune i upravljaj svojim financijama online: savjeti za organizaciju bez odlazaka u poslovnicu banke
 • Avatar Čitatelj300
  Čitatelj300:

  To mi sve znamo ali foteljaši grebu i nogama i rukama da se ništa ne promjeni jer su oni na tržištu rada apsolutna nula što se tiče znanja i sposobnosti.

 • than:

  Svi vole sefovati, ali raditi malo tko... A i ti radnici u agencijama su ionako primljeni preko veze, pa vjerojatno (ne)rade jednako kao i sef. Glavno da placa ide.

 • zgblabla:

  HA HA kaj je to nekaj novoga a oni udri po čistačicama!!! Branili bu ju se i Živim zidom samo da ne izađu.