Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
danas u večernjem

Jedan šef na sedam radnika!

naslovnica
26.03.2015.
u 00:01

Prijedlog mjera već je dostavljen i Europskoj komisiji, a odnose se na poslovanje 187 agencija, zavoda, fondova i drugih pravnih osoba s javnim ovlastima koje godišnje troše 70 milijardi kuna i zapošljavaju 26 tisuća radnika.

Uži kabinet Vlade raspravio je i prihvatio prvi set mjera za smanjenje državnih rashoda koje će donijeti milijardu kuna uštede na godišnjoj razini.

Prijedlog mjera već je dostavljen i Europskoj komisiji, a odnose se na poslovanje 187 agencija, zavoda, fondova i drugih pravnih osoba s javnim ovlastima koje godišnje troše 70 milijardi kuna i zapošljavaju 26 tisuća radnika.

Analizu je pripremilo Vladino povjerenstvo, na čijem je čelu bila ravnateljica Ekonomskog instituta Dubravka Jurlina Alibegović, a ona podrazumijeva smanjenje materijalnih troškova za pola milijarde, smanjenje izdataka za plaću i raznih naknada te statusno spajanje dviju i više agencija u jednu. Iako im je država svima vlasnik i poslodavac, sustav nagrađivanja bitno se razlikuje od pravne osobe do pravne osobe čak i među istovrsnim poslovima.

Trećina institucija nije uključena u centralni obračun plaća, a neki koji jesu prijavljivali su krivi broj zaposlenih. U COP-u tako nisu zaposleni u agencijama, HRT-u, nacionalnim parkovima, Hrvatskim vodama, institutima, fondovima, lučkoj upravi i CArNetu.

>>Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili prelistajte e-izdanje!

Komentara 5

Avatar Čitatelj300
Čitatelj300
23:53 25.03.2015.

To mi sve znamo ali foteljaši grebu i nogama i rukama da se ništa ne promjeni jer su oni na tržištu rada apsolutna nula što se tiče znanja i sposobnosti.

TH
than
21:51 25.03.2015.

Svi vole sefovati, ali raditi malo tko... A i ti radnici u agencijama su ionako primljeni preko veze, pa vjerojatno (ne)rade jednako kao i sef. Glavno da placa ide.

ZG
zgblabla
07:38 26.03.2015.

HA HA kaj je to nekaj novoga a oni udri po čistačicama!!! Branili bu ju se i Živim zidom samo da ne izađu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije