Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRAK AFERE VJETROELEKTRANE

Ana Mandac i još tri osobe priznale krivnju - uvjetno su osuđene

Zagreb: Predstavljena aplikacija za naručivanje jela i pića
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/3
03.10.2022.
u 10:33

Osuđene su na uvjetne kazne zbog zloporabe položaja i ovlasti i poticanja na trgovinu utjecajem.

Još četiri osobe priznale su krivnju u kraku afere Vjetroelektrane u kojem je prvooptužena Josipa Rimac te su se nagodile s USKOK-om.

Ovaj put krivnju su priznale Ana Mandac, bivša pomoćnica bivšeg ministra Darka Horvata, Nevenka Benić, glavna savjetnica u Ministarstvu hrvatskih branitelja, Terezija Marić, bivša načelnica u Ministarstvu uprave i Ivana Fišter, stručni referent u Ministarstvu pravosuđa i uprave.

Osuđene su na uvjetne kazne zbog zloporabe položaja i ovlasti i poticanja na trgovinu utjecajem. Ana Mandac i Terezija Marić uvjetno su osuđene na 10 mjeseci uz rok kušnje od tri godine svaka. Nevenka Benić uvjetno je osuđena na sedam mjeseci zatvora uz rok kušnje od dvije godine,a Ivana Fišter uvjetno na osam mjeseci uz rok kušnje od dvije godine.

Ovom optužnicom je obuhvaćeno 27 osoba, a do sada je krivnju priznalo njih osam te se nagodilo s USKOK-om. Nagodbi bi moglo biti još jer neki optuženici još pregovaraju s tužiteljstvom. Protiv Ane Mandac vodi se i istraga u predmetu u kojem je osumnjičen i Darko Horvat.

Komentara 11

Avatar utunelu
utunelu
10:51 03.10.2022.

Trazimo od eu protektorat nad pravosudem

SW
Sweet
10:49 03.10.2022.

Opet niko u zatvor!?

ZG
zgrio
10:40 03.10.2022.

Presude su očekivane, ujeo vuk magare.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije