Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GAF TJEDNA

Ana Brnabić hvali se izvještajem Komisije o Srbiji, iako je on najgori do sada

Beograd: Brnabić se susrela s egipatskim predsjednikom Predstavničkog doma
Milos Tesic
12.11.2023.
u 12:23

Njezin komentar na izvještaj EK o napretku Srbije odličan je andersenovski primjer priče za laku noć

Glasnogovornica Aleksandra Vučića, ups, premijerka Srbije Ana Brnabić sada već sjajno oponaša svojega šefa: kad je sve loše, pričaj bajke, deri po Kosovarima ili Hrvatima, ili zamuti vodu da te nitko ne razumije. Njezin komentar na izvještaj EK o napretku Srbije odličan je andersenovski primjer priče za laku noć: "Nema oblasti u kojoj je zabilježeno nazadovanje."

Dakle, u izvještaju koji bi trebao govoriti o napredovanju srpska premijerka hvali se kako je super što nema nazadovanja. I dok ona priča bajke, zastupnik Europskog parlamenta Klemen Grošelj kaže da je izvještaj najnegativniji do sada kada je riječ o Srbiji. Podvlači da premijerkine pozitivne komentare o izvještaju treba sagledati u kontekstu predizborne kampanje koja je počela.

VEZANI ČLANCI 

"Moram istaknuti za srpsku javnost da ako nema napretka u poglavljima 23 i 24, koja se tiču vladavine prava, ljudskih prava i slobode medija, nema ulaska u Europsku uniju. I to je dosta jasno", podvukao je Grošelj. 

VIDEO Plenković: Danas popodne razriješio sam ministra Banožića s dužnosti

Komentara 13

TO
Tornado0508
22:06 15.11.2023.

Nikako da se ovi potomci Turaka istocno od Schengena pomire sa svojom sudbinom

TO
Tornado0508
22:07 15.11.2023.

Zemlja ratnih zlocinaca ne moze mi zasluzit dobru ocjenu komisije EU

ČV
čača vrati se
22:02 12.11.2023.

sad če odmah u nedjelju kod Ace

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije