Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U IZVJEŠTAJU KONGRESNICIMA 2021.

Amerikanci lani zaključili: Više ga ne možemo nadograđivati, Bradleyeva je borbena ranjivost zabrinjavajuća

07.01.2022.
u 06:34

Bradleyeva je borbena ranjivost zabrinjavajuća, upozorava kongresnike na kraju 2021. Congressional Research Service

Komentara 74

SI
Silvio1
06:55 07.01.2022.

Autor ima jasan cilj a to je ogaditi Bradleye. Hrvatska je bogata zemlja i zato trebamo najbolje nove tenkove. Kao kada kupujemo aute. Ili će biti Mercedes ili ništa.

EB
Em-Be.123
09:21 07.01.2022.

Uvijek mi se čini da sve ideje i namjere koje dolaze od strane HDZ-a i preko njihovih medijskih pera, poput D. Ivankovića, u svojoj pozadini kriju korupcionaške motive. U ovom slučaju, činjenice o Bradleyima ne važe, jer Hrvatska je u posljednjih tridesetak godina od potencijalno industrijskog diva na istoku Europe postala prosjačka zemlja bez igdje ičega, bez tvornica i ljudi, ovisna o svojem kaotičnom masovnom turizmu. Pa zar u takvom stanju da ona računa na kupnju nekakvih Lynxova, i ostalu suvremenu opremu 21. stoljeća?! Treba znati da se sofisticirana ratna tehnika proizvodi u prvom redu zato da bude aktivna s njom povezana industrija, i tako dižu kapaciteti nacionalnih ekonomija zaposlenošću proizvodnih i ljudskih kapaciteta, a u drugom redu da se zarađuje novac izvozom u zemlje poput naše. Mi smo ispod razine i ovakvih Bradleya. Inače, bolje i 50 Bradleya, nego 5 Lynxova...

DS
dado_sk
08:58 07.01.2022.

Lynx je prototip. Nije ispalio metka. Ne zna se uopće kako će se pokazati. Treba ostaviti ovo što imamo a to je bvp m80. Pričekati kako će se lynx pokazati,pogledati šta ima na tržištu i onda odlučiti novo ali da se radi u ĐĐ. Licencirano. Stavi milijun eura u m80,noćne kamere,malo rakete i dobiješ isto kao i Bradley. Veća su nam briga tenkovi. M84 je odavno zastario. Davno je bila 1984. A ni tad nije bio zadnja riječ tehnike.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?