Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOSJE SIRIJA
Povratak na članak

Američko-turski poker u kojem su ulog ljudski životi

Obzorova suradnica analizira dramatične geostrateške poteze i njihove posljedice

Komentari 3

DU
Deleted user
06:26 14.11.2019.

Americko turski poker je zbog bogatih naftnih nalazista...to je brutalni rat za naftu..a to sto ce u toj agresiji turske i amerikanaca i rusa ubiti sto dvjesto tristo tisuca ljudi bas ih briga..pa zbog toga imaju oruzje...samo je bitno daa nema rata na njihovom teritoriju....bas cu gustat kad i njima zaigra mecka na vratima...

VL
MP
miroslav.petkovic.7564
09:24 14.11.2019.

Ovo mije sad postalo najsmjesnije! disu moji domaci Amerikanci staoni kazu Razni Portasi.maasoni . Pa govorili su kako ce Trump bacit na kolina Tursku itd. Haha sad druga prica. A ovo mi je jos smjesnije zabrana Turskoj dotok oruzja aa magazini im puni i skladista. Sve tenkovi Abramsi.Leopardi rakete itd smjesno.Da nebi Rusa Kurdi bi bili gotovi spasise ih Rusi i mogu im se zahvaliti A Ameri zdimili i pobjegli glavom bez obzira.

VL
PA
PaterT
18:03 14.11.2019.

Citao sam tu analizu u tiskovinama, i pomislio sam - ne shvaca, jer ima predrasudu da je zapad u Siriji dobar, a da je Assad zao. Besmisleno citiranje nebitnnih angloamerickih politicara nemoze zamijeniti "root cause": vehabijsku potporu ISIL, zapadnu i Tursku potporu alNusri, sa ciljem rusenja Assada, na ciju je stranu stala Rusija. I koji su zajedno sa Iranom porazili ISIL i Al Kaidu. Potom, americko razjedinjavanje Kurda, zakulisne igre sa ISIL ( koji se prigodno povukao i prepustio amerikancima lijevu obalu Eufrata kad su Assad i Rusija oslobodila Deiz ez Zor), te popustanje pred Turskom (iliti izdaja Kurda). Zbilja jadna analiza.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.