Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
18.08.2017. u 20:55

Stvar je medija na što stavljaju naglasak, na negativno ili pozitivnu ulogu predsjednice

Redikulozno je ako je američka administracija odluci Županijskog suda u Zagrebu o poništenju komunističke političke osude kardinala Alojzija Stepinca kao usporedivu suprotstavila ocjenu Efraima Zuroffa da je riječ o sramotnoj reviziji prošlosti kako bi to prikazala kao negativan primjer u svom izvješću o vjerskim slobodama u Hrvatskoj 2016.

Cjelovito izvješće State Departmenta, kao i obično fragmentarno i površno u (ne)opravdanom nabrajanju slučajeva na sedam stranica, ipak nije tako negativno i osuđujuće kako su ga mediji prezentirali, ali ni neuravnoteženo, kakav se dojam stječe nakon burne reakcije Zlatka Hasanbegovića.

U izvješću se na više mjesta naglašava pozitivna uloga predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, samo što je stvar medija hoće li naglasak staviti na to ili sa zluradošću na Hasanbegovića. Amerikanci nisu bili korektni prema njemu. Spominju ga dvaput. U kontekstu kritika njegova imenovanja ministrom, kad su nevladine organizacije, uključujući Centar Simon Wiesenthal, tvrdile da je kao povjesničar veličao ustaški pokret i umanjivao zločine Drugog svjetskog rata.

I što je kao ministar pohvalio film Jakova Sedlara “Jasenovac – istina”, osuđen od predstavnika židovske zajednice kao revizionistički. Ali kad već iznose optužbe, onda su trebali spomenuti i da je Hasanbegović kao ministar bio na komemoraciji u Jasenovcu, koju spominju, ako već nije bilo mjesta i da ga citiraju kako je svakom pametnom jasno da RH nije sljednik NDH.

Zašto se uopće filmski uradak (bilo Sedlarov ili Michaela Moorea) nalazi u izvješću o vjerskim slobodama!? Ili, ako se već daje značaj propovijedi Luke Prcele u kojoj je kritizirao predsjednicu zbog stava o zločinačkom ustaškom režimu, ili kad već citiraju dr. sc. Dina Mujadževića kad je na skupu o islamofobiji u Sarajevu govorio o protumuslimanskom raspoloženju u nas, zašto onda nije spomenut i uradak hrvatskog novinara koji je u srpskom Ninu vrijeđao Hasanbegovića baš kao muslimana.

Komentara 76

GU
Gustirna
21:53 18.08.2017.

Opet imamo spominjanje stete departmenta iako svaka budala znade da je to uradak obamine komunisticke veleposlanice....u 'sadejstvu' sa vec poznatim neprijateljima hrvatske koji su ovoj vjestici iz buzina lkavni informatori...ma sto infornatori,oni su za nju napisali to izvjesce i dostavila ga state depoartmentu...u kojem,koliko cujem,nema nista o velicanju komunizma i komunistickih genocidnih koljaca....nema nista da nam pravosudje vode pripadnici genocidne koljacke komunisticke partije jugoslavije...nece ona protiv svojih komunista koji su pobilii 120 miljuna ljudu...jedino ih je podrepila sa zidovskim stanovima...ali ne bi ni zidovske stanove spominjala da je znala da su ih ukrali njezini drugovi a ne hasanbegovici i sedlari...

DU
Deleted user
21:31 18.08.2017.

Hrvatska još nije slobodna država jer baštini neistine veliko srpske politike to je najveći problem i u tom kontekstu Hasanbegovic je mnogima trn u oku.

DU
Deleted user
21:38 18.08.2017.

Hrvatska još nema čovjeka znanja povijesti i domoljublja poput Tuđmana i zato smo ovdje gdje jesmo.Ne možeš voditi državu koju nikad nisi volio niti želio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije