Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUTRA U VEČERNJEM

Američki Židovi kod Fuchsa zbog holokausta

Radovan Fuchs
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
05.03.2019.
u 18:54

Radovan Fuchs Robertu Williamsu pokazao je nov definiran kurikul preveden na engleski jezik

Drama oko kurikula povijesti, kurikula koji dosad nije usvojen, a po kojem se treba podučavati povijest od sljedeće školske godine i koji je čak dva puta slan na javnu raspravu, odjeknula je i izvan granica Hrvatske – točnije do Memorijalnog muzeja holokausta u Sjedinjenim Američkim Državama. Kako doznaje Večernji list, šef Ekspertne radne skupine Radovan Fuchs danas se, i to na poziv, sastao s Robertom Williamsom, zamjenikom ravnatelja američkog Ureda za međunarodne poslove u Memorijalnom muzeju holokausta, a tema njihova razgovora bila je obrada holokausta u kurikulu povijesti.

Njegov posjet rezultat je velikih drama oko tog predmeta i pokušaja da se taj sadržaj prepusti autonomiji nastavnika koju je zagovarala ministrica Blaženka Divjak tvrdeći ujedno da je sadržaj na kojem je radila posljednja stručna skupina za povijest pod Fuchsovom šefovskom palicom izmijenila cijeli kurikul.

>> Cijelu priču pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili u e-izdanju!

Od ostalih tema izdvajamo:

>> Gordana Buljan Flander: I djeca posvađanih roditelja trebaju mamu i tatu

>> Zašto Dalija Orešković teško pronalazi političke partnere

>> Goran Štrok opet investira

>> Dar: Korizmena kuharica

Ključne riječi

Komentara 28

NI
nirovad
22:10 05.03.2019.

tko na tvrdoj stini svoju povjest piše tom......ovi stihovi više nisu točni kome židovi i ameri povjest pišu taj je najeb....

KO
korektor1619
22:28 05.03.2019.

Pitaju li se ti židovi zašto su i danas najomraženiji narod na svijetu ?

Avatar Kaladin
Kaladin
22:20 05.03.2019.

Znači o minimalnoj satnici o DOR-u ništa, ali Židovima na raport zbog satnice o holokaustu?! Sramite se...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije