Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bez pomilovanja

Američki vojnik koji je pobio 16 civila osuđen na doživotni zatvor

robert bales portal (1)
Reuters/Pixsell
24.08.2013.
u 16:51

Na izricanju kazne bili su prisutni i članovi ubijenih civila, ali i Balesova majka koja se slomila čuvši presudu. Bales pak nije pokazao nikakve emocije

Američki vojnik Robert Bates, koji je u ožujku 2003. godine ubio u Kandaharu 16 afganistanskih civila, osuđen je na doživotan zatvor bez mogućnosti pomilovanja.

Bales je ranije priznao pokolj civila, uglavnom žena i djece, i svoj čin nazvao ''kukavičkim činom'', piše Reuters koji napominje da ga je priznanje krivnje spasilo od smrtne kazne.

Iako je obrana tijekom suđenja tvrdila da je Bales napad izvršio nakon živčanog sloma te da je patio od posttraumatskog stresa i ozljede mozga, vojni tužitelj je dokazao da je Bales tijekom napada djelovao sam i s predumišljajem te da je naoružan pištoljem, puškom i bacačem granata napustio svoju bazu dvaput tijekom te noći u koju se usred masakra vratio da kaže drugom vojniku: 'Upravo sam upucao neke ljude'.

Na izricanju presude bili su prisutni i članovi ubijenih civila, ali i Balesova majka koja se slomila čuvši presudu. Bales pak nije pokazao nikakve emocije. Rođaci ubijenih kasnije su istaknuli kako nisu zadovoljni presudom.

- U SAD smo došli po pravdu, no nismo je dobili - komentirao je jedan muškarac koji je izgubio 11 članova obitelji te ujedno Amerikance upitao: ''Što bi ste učinili da vam netko usred noći upadne u kuću i ubije 11 članova obitelji?''

>>Američki vojnik koji je ubio 16 civila: To je bio kukavički čin

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije