Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FOTO

Američki analitičari objavili kartu napadnute Ukrajine: 'Opasnost dolazi s juga'

Foto: Twitter
1/8
27.02.2022.
u 05:04

Ruski uspjesi na jugu Ukrajine predstavljaju najveću opasnost i "prijete pokvariti uspješnu obranu Ukrajine na sjeveru i sjeveroistoku"

Analitičari vojnih operacija na američkom Institutu za proučavanje rata objavili su najnovije procjene kretanja ruskih snaga u Ukrajini. Crvenom bojom označena su područja koja su pod okupacijom Rusije.

Ovo su njihove teze:

Rusija nije uspjela opkoliti i izolirati Kijev mehaniziranim i zračnim napadima kao što je to jasno planirala učiniti

Rusko napredovanje sada je usredotočeno na izravne napade na glavni grad Ukrajine, s napadima sa sjeveroistoka i rijeke Dnjepar, koja se nalazi pored Kijeva

Ruske snage su privremeno odustale od napada na Černikov, kreću se prema Kijevu

Napadi Rusije na gradove na sjeveroistoku i istoku nisu uspjeli jer su bili "loše osmišljeni i izvedeni" te su se suočili s "odlučnijim i učinkovitijim otporom nego što se očekivalo"

Ruski uspjesi na jugu Ukrajine predstavljaju najveću opasnost i "prijete pokvariti uspješnu obranu Ukrajine na sjeveru i sjeveroistoku"

 

Ključne riječi

Komentara 9

CM
Crni_moj
07:34 27.02.2022.

Osim USA i Engleske svi ostali su gubitnici. Najviše Ukrajina, pa Rusi pa Europa. Jedina razlika u odnosu na sve dosadašnje ratove je i da gubitnik može uništiti cijelu planetu ako nema izlaza a to je prvi put u povijestii planete. Bilo bi dobro da se kad se već demonstrira da se to radi za mir, bez politike jer to ima puno bolji efekt.

XA
xaron
06:10 27.02.2022.

To je bilo logično od početka. Rusi hoče da spoje Krim sa ostatkom Rusije , a Kijev i sjever ih ne zanimaju - imaju oni dovoljno takvih pustahija. Zanimljivo je da ni Ukrajinci ni Zapadnjaci nisu to shvatili na vrijeme.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije