Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JAKE SULLIVAN

Američki savjetnik za nacionalnu sigurnost o razgovoru s Plenkovićem: 'Podržavamo energetsku diverzifikaciju susjednih zemalja'

National Security Advisor Jake Sullivan answers questions during a media briefing at the White House in Washington
Foto: Evelyn Hockstein/REUTERS
1/3
27.05.2022.
u 08:23

Plenković je nedavno izjavio kako će veliku ulogu u postizanju europske energetske sigurnosti imati LNG terminal na Krku za koji se razmatra dodatno povećanje kapaciteta

Američki savjetnik za nacionalnu sigurnost prenio je u četvrtak hrvatskom premijeru američku potporu hrvatskim naporima da pomogne susjednim zemljama da diverzificiraju energetsku opskrbu, uključivo i putem LNG terminala na otoku Krku.

Bijela kuća objavila je u četvrtak da je savjetnik za nacionalnu sigurnost Jake Sullivan telefonski razgovarao s hrvatskim premijerom Andrejom Plenkovićem o stanju u Ukrajini i diverzifikaciji energetskih izvora. 

"Sullivan je prenio američku potporu hrvatskim naporima da pomogne susjednim zemljama da diverzificiraju svoju energetsku opskrbu dalje od ruskih izvora, uključivo i preko proširivanja terminala za ukapljeni prirodni plin (LNG) na otoku Krku", kaže se u priopćenju Bijele kuće.

Plenković je nedavno izjavio kako će veliku ulogu u postizanju europske energetske sigurnosti imati LNG terminal na Krku za koji se razmatra dodatno povećanje kapaciteta, ne samo za hrvatske, nego i za potrebe zemalja srednje Europe. 

U priopćenju se kaže i da su Sullivan i Plenković izrazili snažnu predanost nastavku potpore Ukrajini koja je suočena s ruskom vojnom agresijom.

Oni su također "razmijenili mišljenja o stabilnosti na zapadnom Balkanu", dodaje se.

>> VIDEO Preuzimanje helikoptera Black Hawk kojem su nazočili Milanović i Banožić

Komentara 3

Avatar Foton
Foton
11:55 27.05.2022.

Cigliegia, ne znam da li si primjetio da je preko 90 senatora glasalo da da se Ukraini posalje 40 milijardi dolara za naoruzanje. U venjskoj politici svi podupiru Bidena da zgazi Putina

Avatar southman
southman
09:20 27.05.2022.

Dok drugi ne vide dalje od nosa Plenki vidi daleko prije svih ( Ukrajina, LNG na Krku ).

ST
stefj
10:27 27.05.2022.

Za Hrvatsku bi bilo pametno da se spoji na plinovod koji je došao do Albanije, ne čekati BiH u tome, već uz obalu doći do Crne Gore. Trenutno je taj plin najpovoljnija opcija... A terminal proširiti, da naravno. Sukladno tome, treba proširiti i plinovode prema Sloveniji, inače nema puno smisla...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije