Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tucker Carlson

Američki novinar o intervjuu s Putinom: 'Jedna od najglupljih stvari koje sam ikada čuo...'

Russian President Vladimir Putin speaks during an interview with U.S. television host Tucker Carlson, in Moscow
Foto: TUCKER CARLSON NETWORK/REUTERS
1/8
01.03.2024.
u 10:44

Intervju Vladimir Putina i Tuckera Carlsona dotaknuo se raznih tema, od ruske povijesti do predsjedničkih izbora u SAD-u

Američki novinar Tucker Carlson kritizirao je opravdanje ruskog predsjednika Vladimira Putina za invaziju na Ukrajinu. "Jedna od najglupljih stvari koje sam ikada čuo", naveo je Carlson, govoreći o "denacifikaciji" zemlje. Razgovarajući s voditeljem Lexom Fridmanom u podcastu objavljenom u utorak, Carlson je raspravljao o svom kontroverznom intervjuu s Putinom objavljenom ranije ovog mjeseca.  

Bivša zvijezda Fox Newsa suočila se s hrpom negativnih reakcija zbog sastanka s čelnikom Kremlja. Intervju Putina i Carlsona dotaknuo se raznih tema – od ruske povijesti do predsjedničkih izbora u SAD-u. Carlson je rekao kako mu je Putin "djelovao nervozno" te kako je na intervju došao "kao previše pripremljen student", prenosi Newsweek

Na pitanje o Putinovu cilju "denacifikacije" zemlje, Carlson je istaknuo: "Mislio sam da je to jedna od najglupljih stvari koje sam ikada čuo. Nisam razumio što to znači." 

Prema Carlsonu, nacizam više ne postoji jer je "neodvojiv od njemačke nacije". "Samo kažem da u 2024. ne postoji nacistički pokret. To je način da se ljudi nazivaju zlima", ustvrdio je. 

Ruski čelnik ismijavao je Carlsona tijekom intervjua, šaleći se činjenicom da su njegovi pokušaji da dobije posao u CIA-i više puta bili neuspješni. Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov prethodno je rekao novinarima da je Putin dao intervju Carlsonu jer "ima stav koji se razlikuje" od ostalih zapadnih medija.

GALERIJA Sastali se čelnici europskih zemalja, obratio se i Zelenski: 'Putin ne smije uništiti naša postignuća'

Russian President Vladimir Putin speaks during an interview with U.S. television host Tucker Carlson, in Moscow
1/13

Komentara 14

PR
pravednik2
12:58 01.03.2024.

Nacizam je to, što aktualno propagira i čini ruski predsjednik.

VE
Verwoerd
11:21 01.03.2024.

Bivša zvijezda Fox Newsa suočila se s hrpom negativnih reakcija i još većom hrpom ppzitivnih. A brojkom od preko 300 milijuna pregleda navukao je ljubomoru onih koji su sebi umislili da su novinari.

DU
Deleted user
10:58 01.03.2024.

Tucker Carlsonu je ovo prvi intervju s jednim ratnim zločincem ali je i dalje bio smireniji od samog zločinca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije