Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PENTAGON TVRDI:

Američki napadi nisu povezani sa širim jemenskim sukobom

Pentagon
Foto: Wikimedia Commons
13.10.2016.
u 23:30

SAD nastavlja ohrabrivati sve sukobljene strane u Jemenu da poštuju prekid vatre i traži političko rješenje sukoba

Američki vojni napadi na obalne radare u Jemenu bili su obrambene prirode i nisu signal produbljivanja američke uloge  u jemenskome sukobu, rekao je Pentagon u četvrtak.

"Ti udari nisu povezani sa širim sukobom u Jemenu. SAD nastavlja ohrabrivati sve sukobljene strane u Jemenu da poštuju prekid vatre i traži političko rješenje sukoba", rekao je glasnogovornik Pentagona Peter Cook na konferenciji za novinare.

"Naše akcije tijekom protekle noći bile su odgovor na neprijateljsku akciju, lansiranje više projektila koji predstavljaju prijetnju plovilima američke mornarice, drugim brodovima u tom području te prometu na strateški važnom plovnom putu", dodao je.

Američka vojska ispalila je krstareće rakete u četvrtak na tri radara na području pod kontrolom snaga Hutija, koji su saveznici Irana, nakon neuspješnog napada na američki razarač.

Hutiji su osudili taj američki napad, a Iran je najavio da je poslao dva ratna broda u Adenski zaljev.

Američki napad, koji je odobrio predsjednik Barack Obama, prvi je izravni američki vojni upliv na ciljeve pod kontrolom Hutija u Jemenu.

>> U američkim zračnim napadima ubijen vođa bivše Fronte al Nusre

Komentara 15

ML
Mlinaric
12:18 14.10.2016.

ma ne oni se to samo sale,nece rasturati sije hute i iran, a nece ni asada u sijriji, ..mozda se sale uskoro i sa rusijom

Avatar 123456
123456
00:28 14.10.2016.

Opet ameri glume svjetske policajce, a u stvari pripremaju novu krvavu pljačku!

GV
golub Vaso
01:08 14.10.2016.

USA teroristi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije