Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REPUBLIKANSKA 'ZVIJEZDA U USPONU'

Američki mediji: Ron DeSantis će objaviti kandidaturu za predsjednika SAD-a s Elonom Muskom

Florida Governor Ron DeSantis attends the Florida Family Policy Council Annual Dinner Gala, in Orlando
Foto: MARCO BELLO/REUTERS
1/3
23.05.2023.
u 22:09

Mediji navode kako bi provođenje kampanje uz javnu podršku Elona Muska moglo itekako doprinijeti njegovom rezultatu na predsjedničkim izborima 2024., no također tvrde kako bi DeSantis mogao postati i robom Muskovih kontroverznih izjava

Ron DeSantis, guverner Floride o kojem se već neko vrijeme priča u američkim medijima kao ''republikanskoj zvijezdi u usponu'', u srijedu bi mogao službeno objaviti svoju kandidaturu za predsjednika SAD-a, potvrdila su to tri izvora NBC Newsu, i to za vrijeme online rasprave s čelnikom Twittera Elonom Muskom. Sam događaj bit će održan na Twitter Spacesu, platformi za auditivne razgovore uživo oko ponoći po našem vremenu. 

Razgovor bi trebao moderirati David Sacks, IT poduzetnik koji je inače blizak i Musku, a podupire DeSantisa. O ovom navodima na Twitteru se još nisu oglasili ni Musk, niti DeSantis.

Američki medij također navodi kako bi provođenje predsjedničke kampanje uz javnu podršku Elona Muska moglo itekako doprinijeti njegovom rezultatu na američkim predsjedničkim izborima 2024. jer Musk na Twitteru ima vojsku od više od 140 milijuna pratitelja, no također navodi kako bi DeSantis mogao postati i robom Muskovih kontroverznih izjava kojih je nerijetko.

VEZANI ČLANCI:

Musk je i ranije javno podupirao DeSantisa, a lani je i kazao kako bi glasao za njega, kandidira li se na izborima. Izvori također navode kako je tim DeSantisa proteklih tjedana bio u intenzivnim razgovorima s Muskom, a sam čelnik Twittera navodno je rekao i kako misli da bivši predsjednik Donald Trump više ne može osvojiti Bijelu kuću. Musk je i sam nagoviještao kako će biti prisutan na DeSantisovoj objavi kandidature, i to na summitu poduzetnika Wall Street Journala ovog utorka. - Smatram da je doista revolucionarno da se na društvenim mrežama pojavi velika objava tog tipa - kazao je na summitu, dodajući kako ''i dalje neće podržati nijednog određenog kandidata''.

Unatoč Muskovim izjavama, izvor medija navodi kako je to jasan znak potpore Republikancu. - Očekujem da će kampanja oslikati pozitivnu viziju zemlje, a cijelo uvođenje istaknut će budućnost naspram prošlosti, uspjeh protiv neuspjeha, pobjeda protiv poraza i akcija protiv razgovora. To je okvir utrke - tvrdi izvor.

>> VIDEO Neugodna situacija za Trumpa: Trenutak prije suđenja sudski službenici skoro mu zatvorili vrata pred nosom

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije