Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pedofilija u crkvi
Povratak na članak

Američki biskupi traže od Vatikana neovisnu istragu o bivšem kardinalu

Zahtjev je upućen dva dana nakon što je porota u Pennsylvaniji objavila zaključke do sada najveće istrage o spolnom zlostavljanju u američkoj Katoličkoj Crkvi kojom je utvrđeno da je 301 svećenik spolno zlostavljao maloljetnike u zadnjih 70 godina.

Komentari 14

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
20:21 16.08.2018.

Jedan je silovao 7godisnjeg djecaka dok je bio u bolnici. Jedan je pobjegao na Kubu kad su ga otkrili i tamo ga je netko preklao. Biskupi su sve znali jer su vodili evidenciju koja je otkrivena. Cak su u tim izvjescima koristili sifre umjesto rijeci silovanje i sex. Uglavnom, licemjerima je bilo vise stalo sakriti zlocin od javnosti nego do dobrobiti djece. Nije ni sada bolje.

VL
Avatar krcedolac
krcedolac
10:25 17.08.2018.

Kome uopće treba ovakva organizacija koja ne vidi ništa problematično u silovanju djece!?!?Valjda zbog one laži zvane "carstvo nebesko" i djecu ćemo im dati na dresuru i preodgoj !? Drugo ni ne zaslužujete!

VL
DU
Deleted user
09:24 17.08.2018.

Ponekad se u crkvu uvuče netko tko joj ne pripada. Crkva je ljudska institucija i nju napada Sotona. Za prave vjernike to znači samo još veću privrženost i molitvu .

VL
DI
Direkt
22:22 16.08.2018.

Bogohulni propovjednici u Hr su protiv!

VL
Avatar RocoBaroco
RocoBaroco
23:50 16.08.2018.

Čmarci...

VL
MA
Malenkost
09:33 17.08.2018.

Tocnije bi trebao biti izvjestaj poslat u Javnost: vise od 300 svecenika je identificirano, do sada, dakle jios istraga nije gotova!!!, dakle zna se ime i prezime Svecenika pocinitelja, pravnim putem je Crkva u USA pokusala sprijeciti objave o ovomm zlu ali je uspijela samo odugovlaciti. Niti jedan nije se pokajao prije otkrica!!!! Broj identificiranih zrtava, mahom djecaka, prelazi 1000 a racuna se na vise tisuca silovanoh maloljetnika. Vise od 100 Svecenika, pocinitelja jos uvijek sute!!, Danas je Vatikan preko glasnogovornika izrazio "sram i zaljenje" zbog objavljenig Brojki, bez objave se je do sada sutilo!!! . U Njemackoj je takoder pozanto 1000 slucajeva seksaualnog zlostavljanja. 995 , tadasnjih djecaka, dobilo je novcanu"odstetu" od katolocke crkve u iznosu od 5000€, Broj Svecenika pocinitelja jos nije izasao u javnost a katolicka crkva cini sve da do tog i ne dode. U Nizozemskoj u periodu od 1945-1985 seksualno zlostavljano vise od 10.000 djece od vise od 800 Svecenika katolcke ckrve. Bivsi Kultusministar je te brojke predstavio javnoste te se tek tad Biskup nakon njega ispricao Javnosti. U Australiji , Austriji, Belgiji, ... iste price. Velika Gospa zastitnica Hrvata, Isus i Svenoguci Otac izgleda da nisu napravili "Domaci Zadatak". Hvaljen Isus i Marija!! A u HR skupljaju potpise za zastitu pedofilnih Svecenika. Brrrrrrrrrrr!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.