Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
obustavljeno zbog nuspojava

Američka zdravstvena komisija poziva na ponovno korištenje cjepiva Johnson & Johnson

A health worker prepares a Johnson & Johnson's COVID-19 vaccine at the Forem vaccination centre in Pamplona
Foto: VINCENT WEST/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/3
23.04.2021.
u 23:43

Savjetnici Centra za kontrolu i prevenciju bolesti rekli su u petak da su koristi cjepiva ipak veće od onog ozbiljnog, ali malog rizika od nuspojava

Američka zdravstvena komisija objavila je kako je vrijeme da se nastavi koristiti cjepivo Johnson & Johnson, unatoč vrlo rijetkom riziku od nastanka krvnih ugrušaka.

U SAD-u je, prije nego što je obustavljeno korištenje cjepiva, njime cijepljeno gotovo 8 milijuna ljudi. Od njih je, kako piše AP News, otkriveno 15 slučajeva razvijanja neobičnog krvnog ugruška te su tri osobe preminule. Sve su bile žene, većinom mlađe od 50 godina. 

Savjetnici Centra za kontrolu i prevenciju bolesti rekli su u petak da su koristi cjepiva ipak veće od onog ozbiljnog, ali malog rizika od nuspojava, posebno kada je riječ o koronavirusu koji još uvijek svakodnevno zaražava desetke tisuća Amerikanaca. 

VIDEO Što je najbolje jesti i piti prije cijepljenja protiv Covid-19?

Komentara 2

AA
aabbcc
12:54 24.04.2021.

Veca, najveca korist je od turizma i zato ovu korist od cjepiva i korone treba hitno ukinuti i zabraniti.

DU
Deleted user
01:40 24.04.2021.

To znaci jedan slucaj na 500000. Interesantno da su grupa koji su dobili taj problem samo zene.Dobro je poznato da neke hormonalne tablete za suzbijanje trudnoce imaju jedan od nuspojava grusanje krvi.Mozda to nije isti tip ugrusaka. i dali ima sa time neke veze jos nije utvrdjeno.Jos je vise interesantno da su sve te zene ispod 50 godina stare. Grupa koja najvjerovatnije je na kontraceptivima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije