Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREDSTAVLJANJE U ARAPSKOJ PUSTINJI
Povratak na članak

Američka postrojba za univerzum dobila je prvi zadatak: spriječiti Irance u hakiranju satelita

Trump je najavio da će imati 16 tisuća svemirskih vojnika s godišnjim budžetom 15,4 milijardi dolara

Komentari 1

SI
sisavac
08:34 23.09.2020.

svemir nema vlasnika, niti ijedna država s planete zemlje ima pravo drugima išta uvjetovati, dozvoljavati, što se tiče svemira, bilo da se radi o istraživanju, iskorištavanju, obrani ili napadu, svejedno. što amer nije postrojbu smjestio doma, a ne blizu irana? dal iranska vojska ima neku bazu 112 km od američke granice? nema. pa? u čemu je problem? ometanje satelita nije problem, ti na svojem području možeš bez problema postaviti uređaje koji će ometati gps, glonass, beidou, galileo... i tu amer nema rješenja, osim fizički uništiti u samom iranu te uređaje. drugo, satelitsko navođene i komunikacije su amerima do sada bile najveća prednost u napadima na (uvijek slabije i sankcijama iscrpljene) zemlje. sada se ta prednost istopila, napade naoružanih dronova nije moguće nikakvim sustavima spriječiti, jedan dron od 20.000 eura uništi postrojenje od milijardu dolara. kinezi su pokazali da imaju tehnologiju rušenja satelita, kojeg požele. amerima srce stalo kad su to vidjeli. rusi to imaju odavno. amerima teško sjeda novo normalno, da nisu više jedina supersila, da ne mogu više sami raditi što žele, bez posljedica. kinez se digao, indijac se budi. staroj europi se ne ratuje. amer sve dok bude tiskao dolare bude ratovao.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.