Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Radila sedam dana

Američka frizerka završila u zatvoru zbog rada u vrijeme epidemije

Rad u frizerskom salonu u doba pandemije koranavirusa
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
06.05.2020.
u 23:53

Sudac joj je propisao i novčanu kaznu u iznosu od 1000 dolara za svaki od sedam dana koliko je bila u prekršaju

Frizerka u Teksasu osuđena je na sedam dana zatvora zbog toga što je imala otvoren salon u vrijeme epidemije novog koronavirusa i tako prekršila propise uvedene radi njezina suzbijanja a vlasti te američke države u srijedu su ocijenile kaznu "pretjeranom".

Shelley Luther, vlasnica frizerskog salona "Po posljednjoj modi" osuđena je u utorak na saveznom sudu u Dallasu koji joj je 28. travnja naredio da se mora pridržavati propisa o izolaciji što su ga u isto vrijeme donijeli grad, okrug i država.

"Nastavila je s radom sedam dana, sve do ove rasprave" a primala je više mušterija na dan, navodi se u presudi. "Nije se pokajala niti je rekla da joj je žao", istaknuo je sudac koji joj je propisao i novčanu kaznu u iznosu od 1000 dolara za svaki od sedam dana koliko je bila u prekršaju.

Njezina je odvjetnica odmah najavila žalbu.

Luther, koja se istaknula u prosvjedima protiv izolacije, rekla je na suđenju da mora "prehraniti djecu", pišu mjesna glasila.

VIDEO Ugledni hrvatski znanstvenici otkrivaju što dosad znamo o koroni

"Ako mislite da je važniji zakon nego prehraniti djecu, donesite odluku, ali salon neću zatvoriti", rekla je.

Glavni teksaški tužitelj, republikanac Ken Paxton rekao je u srijedu da je ova odluka "sramotna i nema veze sa stvarnošću" te se zauzeo za oslobađanje te "majke koja je morala raditi kako bi prehranila obitelj".

Kazna je "pretjerana", rekao je i republikanski guverner Greg Abbott. "Poštovanje uputa u vrijeme epidemije je važno (...) ali sredstva za ostvarenje našeg cilja ne smiju biti tako represivna", ocijenio je u priopćenju.

I ujedno najavio otvaranje frizerskih salona, brijačnica, kozmetičkih salona, parkova, plaža i bazena od petka, tjedan dana pošto je u njegovoj saveznoj državi ukinuta zabrana rada barova i restorana.

U Sjedinjenim Državama, gdje je novi koronavirus pokosio više od 72.000 ljudi, guverneri saveznih država su proglašavali mjere izolacije i počinju ih ukidati svaki po svom planu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije