Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISTRAŽIVALA RAZLIKE U PLAĆAMA

Američka ekonomska povjesničarka je dobitnica Nobelove nagrade za ekonomiju

Announcement of Nobel Prize in Economics in Stockholm
TT NEWS AGENCY/REUTERS
09.10.2023.
u 13:10

Ovogodišnja dobitnica u ekonomskoj znanosti, Claudia Goldin, pružila je prvi sveobuhvatni prikaz zarada žena i njihovog sudjelovanja na tržištu rada kroz stoljeća, objasnili su iz Akademije u Švedskoj

Posljednja u nizu Nobelova nagrada za 2023. dodijeljena je ovog ponedjeljka u kategoriji ekonomije, a pripala je američkoj ekonomskoj povjesničarki Claudiji Goldin, objavila je Akademija. Goldin je nagradu dobila zbog, kako su naveli, svojih istraživanja na području razlika u plaćama između muškaraca i žena. 

- Ovogodišnja dobitnica u ekonomskoj znanosti, Claudia Goldin, pružila je prvi sveobuhvatni prikaz zarada žena i njihovog sudjelovanja na tržištu rada kroz stoljeća - objasnili su iz Akademije u Švedskoj, prenosi Reuters

>> VIDEO Pritvorena iranska aktivistica je dobitnica ovogodišnje Nobelove nagrade za mir

- Njena istraživanja otkrivaju uzroke promjena, kao i glavne uzroke trenutnih razlika u plaći - dodali su.

POVEZANI ČLANCI:

Inače, Nobelova nagrada za ekonomiju predstavlja posljednju kategoriju te je dodjela s ovim ponedjeljkom službeno dovršena. Prošlog petka dodijeljena je Nobelova nagrada za mir, i ona je pripala iranskoj aktivistici Narges Mohammadi.

 

Komentara 1

XA
xaron
22:20 09.10.2023.

90% dobitnika nagrade za ekonomiju su iz US a niti jedan iz Koreje , Japana, Kine…i ako ini imaju bolje ekonimije od US. Zanimljivo, po kome se kriteriju te nagrade dodjeluju ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije