Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dnevno 115 letova
Povratak na članak

American Airlines produljuje zabranu leta za MAX 737 do 19. kolovoza

U pismu djelatnicima i klijentima, glavni izvršni direktor zrakoplovne tvrtke Doug Parker i predsjednik Robert Isom rekli su kako vjeruju da će MAX 737 ponovno dobiti dozvolu prije 19. kolovoza, no da žele u vrijeme vrhunca sezone putovanja pružiti sigurnost svojim klijentima i članovima posada

Komentari 3

XA
xaron
16:16 15.04.2019.

Pa nije sve baš u softveru. Neki dan je odrzan sastanak FAA sa sindikatom pilota i tu je bilo dosta loših ocjena za MAX 8. Piloti su insistirali na mnogo drugih promjena , a ne samo na softveru.

VL
Avatar Dumen
Dumen
21:08 14.04.2019.

određivanje datuma potiče proizvođača aviona da na brzinu napravi zakrpu za grešku što može u konačnici proizvesti novu grešku. Logika Aviokompanija je da prije prave turističke sezone dignu avione makar i sa greškom. Jeftinije im je da padne još koji avion nego da propadne zarada.

VL
JU
jurajuric118
11:01 15.04.2019.

problem 737 max-a je da mu software omogučuje gotovo pa vertikalno polijetanje, nešto slično kao kod vojnih lovačkih zrakoplova. "trust to weight" omjer mu je za to ok, ako je prazan bez prtljage i putnika. naravno ti veliki motori koji ga tjeraju gore mu omogućuju da leti 0,85 maha putnom brzinom i bude ekonomičan. doslovno je potreban software update da mu posloži parametre leta i nema više brige. proizvođač ga je namjerno ili slučajno ostavio u factory mode-u pa piloti imaju previše nesigurnih konfiguracija software-a na izbor.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.