Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sezona korova
Povratak na članak

Vlasnicima parcela prijete kazne od više tisuća kuna ako ne uklone ambroziju

Ambrozija se, na temelju zakona, mora uklanjati, a građani mogu lokalnoj komunalnoj službi prijaviti neodgovorne vlasnike

Komentari 8

NA
narcis660
23:48 16.08.2017.

Do unazad desetak petnaes godina nitko nije ni znao niti se spominjala ambrozija u ovoj mjeri.Zlo od kojeg pati veliki broj i sve vise alergicara iz godine u godinu.Bravo za odluku!!!!!!

VL
BR
Bret
06:16 17.08.2017.

Prvo treba lokalna vlast naplatiti sebi kazne za neuklanjanje ambrozije na zapuštenim parcelama u vlasništvu općine, grada i države.

VL
PB
priska.bresci
23:16 16.08.2017.

To ste trebali odavna Napraviti bravo

VL
Avatar nekakav
nekakav
07:37 17.08.2017.

lokalcima, tj. komunalnim redarima možete prijaviti samo one parcele koje su u naselju, u građ. području. sve ostale prijavljujete poljoprivrednoj inspekciji, koja je za njih nadležna. autor se mogao malo bolje informirati, a ne lupiti i ostati živ. umjesto da sve zapuštene parcele ima prek sebe poljoprivredna inspekcija, država je velik dio tog prebacila na komunalne redare, koji bi sad trebali biti i neki stručnjaci za poljoprivredu. plus da su im natovarili i velik dio iz građevinske inspekcije. a imaju najmanje koeficijente za plaću. najviše na udaru. smiješno, tako bogata zemlja, a sve nam zaraslo. zakone izmijeniti, i na zemljište, svo, uvesti poreze. oni koji imaju nešto, od toga će morati imati koristi, ili će plaćati za 'djedovinu'. 90-ih su ukinuti porezi, oni na katastarski prihod, i odonda je krenulo masovno zapuštanje oranica, livada. kad su ljudi plaćali za njih, gledali su da imaju onda neku korist od livace, barem su sijeno pokosili, i prodali. da, tuđman vam je sve to upropastio, ne, jer vam je 'tuđman' ukinuo poreze!

VL
WW
wwwcro
00:06 18.08.2017.

Ambrozija dolazi iz Sjeverne Amerike. U Europu je uvezena kontaminiranim pošiljkama sjemena. Zbog svoje izuzetno velike reprodukcijske moći, ali i dobre sposobnosti prilagođavanja novim okolišnim uvjetima, vrlo se brzo širi na poljodjelskim i nepoljodjelskim zemljištima. Često raste na neobrađenim zemljištima. Ambrozijina pelud je jedan od najjačih poznatih alergena... Wikipedia

VL
Avatar Izvorni Pravi Hrvat
Izvorni Pravi Hrvat
23:18 16.08.2017.

Treba ambroziju proglasili za hrvatsku domoljubno stablo i uz Boga i domoljublje vlasnike proglasiti za nevine vitezove balkanske agrarije..

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.