Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ubojstvo studentice

Amanda Knox: Presuda me pogodila kao vlak

Amanda Knox
Foto: Youtube
1/2
31.01.2014.
u 22:09

Knox ostala u SAD-u i tvrdi da je nevina, a njezin dečko pokušao pobjeći – uhićen je u Udinama – kad je čuo da je osuđen na 25 godina

Nekoliko sati nakon što je objavljeno da je osuđen na 25 godina zatvora, u Udinama, blizu granice Italije sa Slovenijom i Austrijom, policija je uhitila Rafaellea Sollecita, talijanskog dečka Amerikanke Amande Knox. Njih su dvoje, Sollecito i Knox, ponovno osuđeni za ubojstvo 21-godišnje Meredith Kercher 2007. godine, ona na 28 i pol, a on na 25 godina zatvora. Prvo su bili osuđeni, pa u drugom stupnju oslobođeni, a onda je Vrhovni sud oslobađajuću presudu ukinuo i postupak je krenuo ispočetka. No Amanda Knox nakon oslobađanja otišla je u domovinu, u SAD, i više se nije vraćala pa se očekuje natezanje između SAD-a i Italije zbog izručenja.

Naime, SAD ne izručuje osobe za koje postoji opasnost da im se ponovo sudi za isto djelo pa bi Knox mogla ostati na slobodi. Rafaelle Sollecito bio je u Italiji za vrijeme suđenja. Žrtva ubojstva, 21-godišnja Meredith, bila je britanska studentica na razmjeni, nađena je polugola u lokvi krvi na podu spavaće sobe. Njezina sestra Stephanie Kercher sad kaže da se možda nikad neće rasvijetliti što se događalo te noći, a zadnju riječ u pravosuđu imat će talijanski Vrhovni sud. Za ubojstvo pravomoćnu kaznu već služi Rudy Guede, podrijetlom iz Obale Bjelokosti, osuđen je na 16 godina zatvora na temelju više dokaza, na jastuku ispod žrtve bio je krvav otisak njegove ruke, otisak tenisice na plahti, dokazano je i da ju je silovao.

U pravosudnom rašomonu bilo je svega, a žalbeni sud u Firenci sad je povjerovao optužbi prema kojoj su, osim Guedea, u ubojstvu sudjelovali i Knox i Sollecito, koji su Guedea i doveli u vilu, u kojoj su djevojke zajedno stanovale, s namjerom da Meredith nagovore na seks učetvero. – Presuda me pogodila kao vlak – kazala je vidno potresena Amanda Knox.

>> Amanda Knox i njezin dečko ponovno osuđeni za ubojstvo!

Komentara 8

Avatar EU_afrodita
EU_afrodita
14:04 01.02.2014.

Brandfackel...ako treba curi suditi zato što je lijepa, nisu li to seksističke predrasude prema ženama?...upravo zbog toga što je lijepa cura je imala probleme i u zatvoru sa policajcima....nije lijepo nikoga osuditi ako za to nema dokaza, samo zbog sumnje ili predrasuda

Avatar rokoprčina
rokoprčina
09:18 01.02.2014.

A ti si to sve vidija svojin očima? Samo ona i oni koji su bili tamo znaju istinu,Mladenačka ludost nije razlog da se nekome uništi cili život.Bog će joj sudit ako je zgrišila. Lipa mala.

Avatar rokoprčina
rokoprčina
07:53 01.02.2014.

Lipa mala.Prava đavolica.Moš joj vidit iz očiju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije