Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPTUŽEN ZA POKUŠAJ UBOJSTVA

Alkoholiziran mu došao u dvorište, vikao da će ga ubiti pa ga nožem pokušao ubosti u vrat

Ilustracija
Davor Puklavec/PIXSELL
28.05.2024.
u 07:57

Ozlijeđeni 41-godišnjak bio je prevezen u bolnicu, 50-godišnjak je bio uhićen i ispitan, te je završio  na Bilicama jer mu je bio određen jednomjesečni istražni zatvor

Muškarac (50) optužen je za pokušaj ubojstva, a optužnicu je protiv njega podigao ŽDO Split. Riječ je  o događaju koji se zbio 11. travnja 2024. u 21.45 kada je 50-godišnjak u alkoholiziranom stanju došao u dvorište kuće svog poznanika (41) u Solinu. Imao je nož u ruci te je 41-godišnjaku prvo zaprijetio da će ga ubiti, a zatim je i s rukom u kojoj je bio nož, zamahnuo prema vratu 41-godišnjaka.

Pokušavajući se obraniti od sumanutog napada, 41-godišnjak je desnom rukom uhvatio oštricu noža. Uspio je spriječiti da ga 50- godišnjak ubode u vrat, no ubo ga je u lijevo rame te ga je teže ozlijedio, a zadao mu je i jednu lakšu ozljedu jer mu je zarezao kažiprst desne šake. Sve to vrijeme 50-godišnjak je prijetio 41-godišnjaku da će ga ubiti... - Ubit ću te! - vikao je te nije htio ispustiti nož iz ruke.

VEZANI ČLANCI: 

Učinio je to tek kada se u istom dvorištu pojavio njegov brat. Ozlijeđeni 41-godišnjak bio je prevezen u bolnicu, 50-godišnjak je bio uhićen i ispitan, te je završio  na Bilicama jer mu je bio određen jednomjesečni istražni zatvor zbog mogućeg utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljana djela. ŽDO je sada u optužnici tražio produljenje istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljana djela. Inače kada je uhićen policija ga je prijavila za teški pokušaj ubojstva, no kako je sada optužen za tzv. obični pokušaj ubojstva, očito je tužiteljstvo tijekom istrage došlo do drugačijeg zaključka od policije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije