Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Alkari i alkarski konji stigli u Vukovar

Za 26 plemenitih životinja osigurane su pokretne staje smještene ispod cerade šatora.
25. travnja 2017. u 19:27 4 komentara 1283 prikaza
alkari
Pogledajte galeriju 1/8

Od ovoga tjedna park šuma Adica, kod Vukovara, privremeni je dom više od 20 alkarskih konja koji će 6. svibnja u Vukovaru trčati Svečanu Sinjsku alku.

Za 26 plemenitih životinja osigurane su pokretne staje smještene ispod cerade šatora. Tu su i dovoljne količine hrane, vode, a što im je najvažnije tu su i alkari koji ih jašu i osobe koje i inače vode brigu o njima.

Nekoliko alkara danas su, zajedno sa svojim konjima, po prvi put danas trčali stazom u Županijskoj ulici gdje će se trčati alka. Između tribina koje primaju preko 5.000 gledatelja postavljena je staza napravljena od zemlje i pijeska koja se nabija valjcima.

Staza bi prema planovima morala biti gotova do 29. travnja kada započinju svakodnevni treninzi koji će se moći i pratiti s tribina. Sve do tada konji će svoje uobičajene šetnje i istrčavanja imati u Adici.

Otok Rab
Kraljevska oaza
Otok Rab: Istražite otok sreće koji skriva najljepše pješčane plaže na kojima se kupao i britanski kralj Edward VIII.
 • Avatar sindarela
  sindarela:

  Mogla bi se i Vlada do godine preselit u Vukovar možda Vukovarcima onda bude bolje

 • Bulaba:

  Tako je i Miro Bulj počeo, bio je alkarski momak i skupljao konjska govna po Sinju, a vidite ga sad, tri fakulteta, pet diploma, dva doktorata, osam katedri, tri Nobelove nagrade, sve zna, u sve se kuži.

 • Nikola Turajlić-jaružalo:

  O dobri naš Hrvatski Bože velika Ti hvala i slava što si svom najvjernijem narodu dao toliko vjerodomoljubnih igara, da ovaj zaigran ni ne misli na kruh iz kartona solidarnosti (koji mu je ustegnut u Konzumovim trgovinama). U svakom slučaju ... prikaži još! ostalo je dvonošcima toplo varivo iz Caritasovih kazana i delicije koje su za njih odložili vjerodomoljubni slavodobitnici u kontejnerima solidarnosti. Nadam se da će Vukovarska alka postati tradicija, ne samo u Vukovaru već i na svim ostalim bojišnicama, gdje su vjerodomoljubi postigli veličanstvene pobjede.