Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Suradnja u energetici

Veleposlanstvo Rusije oglasilo se o projektima plinofikacije u Hrvatskoj

Anvar Azimov
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
21.12.2017.
u 16:06

"Veleposlanik Ruske Federacije u Republici Hrvatskoj Anvar Azimov potvrdio je da postoji službeni prijedlog ruske strane o pokretanju suradnje Rusije i Hrvatske u oblasti energetike", priopćilo je Veleposlanstvo

Rusko veleposlanstvo u Zagrebu demantiralo je danas neslužbene tvrdnje nekih ministara da hrvatska Vlada nije dobila nikakvu službenu ni neslužbenu ponudu Rusije za sudjelovanje u projektima plinofikacije u Hrvatskoj.

"Veleposlanik Ruske Federacije u Republici Hrvatskoj Anvar Azimov potvrdio je da postoji službeni prijedlog ruske strane o pokretanju suradnje Rusije i Hrvatske u oblasti energetike", priopćilo je Veleposlanstvo.

U priopćenju pojašnjavaju da je ruska strana na pregovorima na najvišoj razini u Sočiju (susret hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović i ruskog predsjednika Vladimira Putina 18. listopada), naglasila mogućnost sudjelovanja ruskih tvrtki u plinofikaciji regija Hrvatske ili u kreditiranju programa plinofikacije zemlje te osiguranja dodatnih količina plina.

Ministar energetike Ruske federacije Aleksandar Novak tada je zamolio hrvatsku stranu da njegovo ministarstvo obavijesti o postojećim i planiranim projektima plinofikacije u Hrvatskoj u kojima bi ruska strana mogla sudjelovati.

Pismo ministra Novaka od 30. listopada predano je hrvatskoj strani 7. studenoga, tvrdi veleposlanstvo u priopćenju i dodaje kako se Azimov nada da će hrvatska strana odgovoriti na pismo ruskog ministarstva energetike.

Anvar Azimov
1/6

Komentara 48

PR
prajdali100
19:17 21.12.2017.

Mi uopce nemamo suvislu vanjsku politiku.Strasno kakvi beskicmenjaci.

IM
imigrant
16:49 21.12.2017.

@dras Los si troll, susjed. @svojaja ne nasmijavaj ljude. Zivis u srbiji a nekom solis pamet? Hahah cirkusantu. Nema gore vukojebine od pasaluka pa tko tamo radi biznis, moze ga raditi i u zadnjem supku afrike..stoga, sto hrvatsku uopce spominjes tudume?

DU
Deleted user
18:54 21.12.2017.

Mudra zemlja( a Hrvatska to nije) bi balansirala,od obje strane uzela najvise sto se da. Od Amera terminal u Omislju,a od Rusa Turski tok, i svi bi bili sretni,a mi neki energetski cimbenik. Najgore sto Hrvatska moze je "svrstati se". Gdje je bila ta "prijateljska" Amerika onomad u Haagu?Zasto smo zaboravili rusku pomoc u oruzju za vrijeme Oluje? Tko nam je tad osim Rusa i Argentine bio spreman prodati oruzje?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije