Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ukidanje dvojezičnih ploča

Vulin pozvao EU da reagira na promjenu statuta u Vukovaru: To je primjer čistog rasizma!

Aleksandar Vulin
Foto: screenshot Reuters/Pixsell
18.08.2015.
u 15:37

Vulin je istaknuo kako nije iznenađen odlukom vukovarskog Gradskog vijeća te je pozvao Europsku uniju da reagira na rasizam u Vukovaru

Srpski ministar rada Aleksandar Vulin danas je u Požarevcu komentirao odluku vukovarskog Gradskog vijeća o promjeni statuta grada Vukovara prema kojoj na gradskim ustanovama, trgovima i ulicama nisu predviđene dvojezične ploče.

Vulin je istaknuo kako nije iznenađen odlukom vukovarskog Gradskog vijeća te pozvao Europsku uniju da reagira na rasizam u Vukovaru, prenosi B92.

- Ako EU može svojoj članici dozvoliti da zabrani upotrebu pisma jednom narodu, zabraniti sjećanje na Srbe kojih u Hrvatskoj više nema ili ih ima veoma malo, ako može dozvoliti nešto takvo, pitanje je kakve su to onda njezine vrijednosti - kazao je Vulin.

- Jesmo li mi onda zreli za EU, ako EU ne može reagirati na čist, jasan primjer rasizma?- zapitao se srpski ministar.

Dodao je i da je poslije zabrane ćiriličnog pisma ostalo još samo da se zabrani Srpska pravoslavna crkva. 

- I onda zaista Srba više neće biti ni u sjećanju. Spomenici se već ruše, kao što znate, u Novoj Gradiškoj je prije nekoliko dana srušen spomenik koji je trebao biti sjećanje na pobijene u posljednjem ratu - kazao je Vulin i zamolio hrvatsku vladu da reagira na potez vukovarskog Gradskog vijeća na civiliziran način te da "raspusti Vijeće koje se proslavilo pjevanjem ustaških pjesama".

>>Srbija 5. kolovoza proglasila danom žalosti. Vulin: Država će stati, zvona i sirene će zaječati

>>Vulin na komemoraciji: Alojzije Stepinac bio je ustaški vikar! HDZ: Sramotna izjava

Komentara 212

NE
Nepokolebljiv
15:42 18.08.2015.

Kada u Auschwitzu osvanu natpisi na njemackoj gotici, s nacistickim simbolima i njemackom jeziku onda ce i u Vukovaru natpisi na cirilici !

DU
Deleted user
15:41 18.08.2015.

Rasizam je nešto drugo, ali ako ćemo biti precizni onda bi se tako moglo okarakterizirati oni koji su Vukovar srušili i u njega ušli pjevajući "deda mraze, donesi salate, bit će mesa, klate ćemo Hrvate"... previše je Vukovaraca dalo svoje živote i izgubilo svoje domove da bi se sada izvjesna manjina nagrađivala ovakvim stvarima. ali naravno, u duhu misaonog procesa četničkog vojvode Tomislava Nikolića, koji je i sam bio u okupaciji istočne Slavonije, što očekivati od njegovih potrčkala

TV
tv5378
15:45 18.08.2015.

Cetnicka bagro!Prestanite se mjesati u unutrasnje poslove Hrvatske.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije