Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Bio sam pristojan gost'

Vučić: Kolindu Grabar Kitarović sam pozvao u Beograd i mislim da će ona to prihvatiti

Aleksandar Vučić i Kolinda Grabar Kitarović
Foto: HINA/POOL/Lana Slivar Dominić/PIXSELL
1/8
15.02.2015.
u 21:00

Premijer Srbije Aleksandar Vučić u razgovoru za B92 rekao je da je zadovoljan razgovorom sa novom predsjednicom Hrvatske i da se nada da će ona uskoro doći u Beograd.

“Sastao sam se s Milanovićem, gospođom Pusić i gospođom Kitarović, oni su inzistirali na priči o nestalima, a ja sam se trudio da budem dobar i pristojan gost. Danas imamo više spiskova sa Srbima iz Hrvatske koji su nestali nego obrnuto, imamo mi naš posao, ali oni imaju veći. Razgovarali smo o problemu izbjeglih Srba, da oni trebaju dobiti osobne zbog imovine, a razgovarali smo i o kampanjama koje se vode protiv pojedinih Srba. Pričali smo o temama značajnim za budućnost, što zajedno učiniti i ja sam time zadovoljan“, rekao je Aleksandar Vučić za B92.. 

>> Sa suzom u očima Kolinda Grabar Kitarović prisegnula za Predsjednicu Republike Hrvatske

On je dodao da se prošlost mora znati, pamtiti da se ne bi ponavljale greške u budućnosti. 

“Onaj tko živi u prošlosti nema prednost da razmišlja o rezultatima u budućnosti. Inzistirao sam da pričamo o suradnji i onome što možemo učiniti u budućnosti. Mi znamo probleme i na njima radimo, a kada dođu izborne kampanje, to se ubrza i pojača. Mi možemo ubrzati svoj rad i rješavati probleme. Ne vidim razloge za nervozu i naglašenu retoriku koju sam mogao da osjetim na pojedinim mjestima. Mi smo došli pričati o životnim temama i predstavimo Srbiju kao zemlju budućnosti i da želimo regionalnu saradnju. Mi želimo čiste račune i ne bježimo od čistih računa“, istaknuo je Vučić. 

Na pitanje da li je reagirao na nedavne prijetnje predstavniku Srba Miloradu Pupovcu, Vučić je rekao da se zna da nije nimalo plašljiv. 

“Znate da nisam nimalo plašljiv, štitim interese Srbije jer sam za to plaćen od naroda Srbije. Ne bi bilo fer da govorim o detaljima i junačkim delima. Zadovoljan sam razgovorom. Rekli smo šta imamo i tačka. Imao sam veoma otvoren razgovor sa Milanovićem i Vesnom Pusić, a ministri vanjskih poslova imat će priliku razgovarati 11. ožujka. Ja sam predsjednicu Hrvatske u ime predsjednika Nikolića i svoje ime pozvao da dođe u Beograd i mislim da će ona to prihvatiti“, zaključio je Vučić. 

Vučić je istaknuo da je došao u Zagreb kako bi učinio sve što može da utječe na izgradnju mostova i kako bi se oni osjećali bolje i lakše i da sa jednakim ponosom poštuju i vole i svoju Srbiju i svoju Hrvatsku i da na najbolji mogući način zaštite interese svoje djece i svoje budućnosti.

Komentara 67

TO
tomislav29
18:32 15.02.2015.

Kolinda u uspinjači zamoli HRT kamere da ugase sliku da očisti štikle ,naravno ekipa sa HRT-a uživo vrati sliku kako Predsjednica glanca štikle :) hrt-jadno (ljudi podržava te li referendum za ukidanje TV pretplate onim uhljebima čast iznimkama sa HRT-a) Dobro je da se izglančaju odnosi sa istočnim susjedom samo treba iskreno. Čestitke Kolindi i nadam se da me neće razočarati kao Ivo koji je umjesto pomirbene politike vodio yugopolitiku.

L0
luena 01
19:37 15.02.2015.

Vama nije za pomoci ,ma koliko se politicari sa jedne i druge strane trudili vi sve zabrljate svojim blebetanjem i natjecanjem u glupostima... Nitko ne govori o novoj jugi ali o dobrosusjedskim odnosima ,samo oni su garancija za trajni mir na prostorima balkana.... Ako ovako nastavite nek ne cudi da i vasa djeca budu isla jedni na druge.... Ipak se nadam da ce bit razumnija od vas... provokatora imas na sve strane ,na nasoj ih je previse...

VA
vadis
19:14 15.02.2015.

Dobrodosao u Hrvatsku g. Vucicu. Trebaju i Hrvatska i Srbija jedni drugima oprostiti, ukljucujuci i hrvatske Srbe. Nacionalne manjine su bogatstvo svake drzave, tako i Hrvatske. Pogled u buducnost je jedini pravi put. Hrvati i Srbi su jako slicni narodi. U povijesti nas je vise spajalo nego rastavljalo, sve do stvaranja nesretne Jugoslavije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije