Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U fotografijama

Kako je protekla svečana inauguracija Kolinde Grabar-Kitarović

Kolinda Grabar-Kitarović
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/56
15.02.2015.
u 13:13

Vidno dirnuta Grabar-Kitarović prisegnula je sa suzom u očima, a nakon prisege održala je govor u kojem je istaknula kako se prisegom obvezala da će služiti svim hrvatskim državljanima.

Nova predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović prisegnula je danas na Markovom trgu pred predsjednicom Ustavnog suda Jasnom Omejec s rukom na hrvatskom Ustavom.

Vidno dirnuta Grabar-Kitarović prisegnula je sa suzom u očima, a nakon prisege održala je govor u kojem je istaknula kako se prisegom obvezala da će služiti svim hrvatskim državljanima.

- Dat ću sve od sebe da Hrvatsku učinimo bogatom državom iz koje mladi neće odlaziti. Ako pogriješim imat ću snage priznati i ispraviti pogrešku - poručila je predsjednica Grabar-Kitarović.

U programu inauguracije sudjelovali su, između ostalih, Orkestar HV-a, zborovi HRT-a, Lado, Ivan Goran Kovačić i Izvor. Orkestar HV-a i solistica Martina Gojčeta Silić izveli su “Odu zemlji” Jakova Gotovca, a Radojka Šverko otpjevala je pjesmu "Ljubim te do bola" kao osobni izbor predsjednice.

Dio atmosfere pogledajte u priloženoj fotogaleriji.

>> Sa suzom u očima Grabar Kitarović prisegnula za Predsjednicu Republike Hrvatske

>> Evo što će biti posluženo gostima službenog ručka nakon inauguracije

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL, Josip Regović/PIXSELL

(Foto: Davor Puklavec/ PIXSELL)

Komentara 53

Avatar bok
bok
13:26 15.02.2015.

Sjajna i dostojanstvena inauguracija! Izvrsan prvi govor nase nove predsjednice!!! Krasna je demokracija kad se moze voljem naroda promjeniti vlast!

DU
Deleted user
13:44 15.02.2015.

Voditeljica svečanosti na HRT-u izgleda nestvarno!

Avatar kravata
kravata
13:32 15.02.2015.

Koja je ova avos da vodi prijenos na TV.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije