Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nemiri na Kosovu

Aleksandar Vučić: 'Nitko iz Beograda nije naredio barikade, pozivam Srbe da ne nasjedaju na provokacije'

Beograd: Aleksandar Vučić izvijestio javnost o svemu što se događalo na Kosovu prethodnih dana
Foto: Milos Tesic
1/2
11.12.2022.
u 20:49

Kako je rekao, analizirali su sve što se događa te da je za njega danas bio najteži dan otkako je predsjednik države i kada je bio predsjednik vlade te da ga čeka i ''najteža noć''.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sazvao je za nedjelju sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost, a potom se javnosti obratio u Dnevniku RTS-a o situaciji na Kosovu.

Kako je rekao, analizirali su sve što se događa te da je za njega danas bio najteži dan otkako je predsjednik države i kada je bio predsjednik vlade te da ga čeka i ''najteža noć''. 

-Naše je da pozivamo na mir, da tražimo da nitko ne dira KFOR ili EULEX, pozivamo da uhićenog Srbina puste na slobodu- poručio je Vučić i rekao da je ponosan na vojnike i policajce te da je izdao važna naređenja i poduzeo odgovarajuće mjere, prenosi Blic.rs.

-Analizirali smo sve što se događa na Kosovu i Metohiji, a događa se ono što smo najavili jučer i ranije, da imate bezbroj neistina i laži što se zbiva na terenu. Tamo imamo tešku borbu za opstanak naroda na ognjištima gdje kosovska policija, koja nema pravo biti na sjeveru, a upadali su jučer i danas- rekao je Vučić pa nastavio: 

-Nitko iz Beograda nije naredio barikade. Ono što je za nas važno je da pozovemo na očuvanje mira, smirivanje situacije, pozivam Srbe da ne nasjedaju na provokacije.

Rekao je i kako se radi o maltretiranju ljudi,  izrazu protesta zbog uhićenja i neispunjavanju Briselskog sporazuma. 

-Neka nam naši američki partneri kažu koji pravni akt oni i Priština poštuju. Oni se drže "akta" da im se može, dokle hoće i koliko hoće- rekao je Vučić.

Komentara 48

DU
Deleted user
21:05 11.12.2022.

Već je jednom Srbe iz Gline naveo na tanak led sad ce i ove sa Kosova

BU
Buterbur
21:23 11.12.2022.

Može on lagat do besvjesti. Sve se to vodi iz Beograda, kao i uostalom svi prijašnji konflikti.

Avatar Cantor
Cantor
21:39 11.12.2022.

Nitko nesme da vas bije br.2 ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije