Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izjave o ratu

Građanska inicijativa traži utvrđivanje odgovornosti i sankcioniranje Aleksandra Stankovića

Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
1/5
22.11.2017.
u 13:35

Upućen je i zahtjev za javnom isprikom u ime HRT-a hrvatskoj javnosti zbog dopuštanja, kako je navedeno, objavljivanja 'očitih povijesnih krivotvorenja, dezinformacija, laži i podmetanja'.

Građanska inicijativa „Ivo Pilar“ zajedno s devet krovnih udruga proisteklih iz Domovinskog rata oglasila se s Platformom suvereniteta kojom zahtijevaju pokretanje postupka utvrđivanja odgovornosti Aleksandra Stankovića zbog, kako se navodi, „teških kršenja odredbi Ustava RH, saborskog Zaključka o srpskoj agresiji od 8. listopada 1991. i Deklaracije o Domovinskom ratu“.

Zbog svega toga ova građanska inicijativa traži pokretanje postupka utvrđivanja odgovornosti i sankcioniranje urednika i voditelja emisije „Nedjeljom u dva“ Aleksandra Stankovića za teška kršenja ustavnih i zakonskih odredbi RH, krivotvorenje povijesnih činjenica i dezinformiranje javnosti, teška kršenja Općih pravila o radu i ponašanju zaposlenika HRT-a te teška kršenja propisa iz Etičkog kodeksa HRT-a. Upućen je i zahtjev za javnom isprikom u ime HRT-a hrvatskoj javnosti zbog dopuštanja objavljivanja „očitih povijesnih krivotvorenja, dezinformacija, laži i podmetanja“.

1/7

-Urednik i voditelj emisije Nedjeljom u dva, Aleksandar Stanković je u nedjelju, 19. studenoga 2017., prigodom gostovanja hrvatskog dragovoljca iz Vukovara, Predraga Mišića –Peđe, višestruko i agresivno pokušavao uvjeriti gosta kako je Domovinski rat za obranu Hrvatske od srpske agresije bio građanski rat, stoji u pojašnjenju inicijative. Najavili su i kako će o svemu navedenom izvijestiti i odgovorna saborska tijela, zatražiti javnu raspravu i odgovornost svih koji dopuštaju krivotvorenje povijesti, dezinformiranje javnosti i relativiziranje krivnje totalitarnog, komunističkog, jugoslavenskog režima i osvajačke srpske agresije.

Pogledajte i video: Kamo su nestale i što danas rade bivše prve dame TV-a

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije