Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
škole za obuku

Al-Qa'ida otima djecu i ‘odgaja ih za mučeništvo‘ i terorizam

djeca somalija (1)
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
14.08.2012.
u 12:34

U Somaliji je otkrivena "teroristička škola" u kojoj su oteta djeca u dobi od sedam do 10 godina zavezana za krevete i svakodnevno im se "ispire mozak" ekstremističkom verzijom islama

Al-Qa'ida odgaja novu generaciju bombaša samoubojica koji će voditi rat protiv Zapada, a kako bi ih što bolje obučili za njihovo "mučeništvo" kojim će si nakon smrti osigurati odlazak u raj, odlučili su s "obukom" krenuti što je prije moguće pa tako za svoje ciljeve već sada obučavaju djecu mlađu od 10 godina. Naime, u Somaliji je otkrivena "teroristička škola" u kojoj su oteta djeca u dobi od sedam do 10 godina zavezana za krevete i svakodnevno im se "ispire mozak" ekstremističkom verzijom islama.

Jedna od takvih škola bila je i ona u Mogadishu, donosi Daily Mail, a predavači su bili članovi somalijske terorističke grupe Al Shabaab, inače usko vezane uz Al-Qa'idu.

Njihovo vezivanje za krevete učitelji su objašnjavali kao kaznu zbog kašnjenja na nastavu, a većina roditelja nije znala da su njihova djeca zatočena u školi.

Škola za obuku terorista otkrivena je nekoliko dana nakon napada na osam somalijskih vojnika. Pripadnici Al Shababa preuzeli su odgovornost za napad.

Komentara 15

RE
@rea
13:09 14.08.2012.

Za ne vjerovat !

PA
Perfidious Albion
14:15 14.08.2012.

Svi ce oni jednog dana zavrsiti kao sto su ratista Sirije za interese Saudijske Arabije i Amerike - citaj zapada.

LI
liliZG
12:50 14.08.2012.

Strašno.......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije