Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Epilog grčke drame
Povratak na članak

“Ako zaista želite otići iz eurozone, idite!”

Europska središnja banka već priprema scenarij za izlazak Grčke

Komentari 26

Avatar Idler 3
Idler 3
19:17 20.02.2015.

Možete ić kam vam se prohtje al dug morate platit i to je to!

VL
RI
riise
19:29 20.02.2015.

To je Grčka teza da će se eurozona raspasti kao "kuća od karata", ako Grčka izađe...Prije da će se eurozona raspast ako Grčka ostane, s ovakovom vladom!

VL
OP
opcija
19:06 20.02.2015.

prije 50 godina ljudi su govorili za dužnog čovjeka da je dužan kao grčka...pitam se zašto. Grci su kockarski narod...ovo nisu jednom napravili. Krivnja je obostrana i banka i Grčke.

VL
Avatar pad sa Patrie 2
pad sa Patrie 2
19:04 20.02.2015.

Idealno je vrijeme da sada mesić i vrdoljak organiziraju grčko-hrvatski gospodarski forum. Poduzetnici imaju nedavno iskustvo iz sankcionirane Rusije gdje su natukli miljarde, tako da bi nakon tog poslovnog iskustva, osvajanje novog bogatog Grčkog tržišta bio mačiji kašalj za osvojit.

VL
Avatar EU_afrodita
EU_afrodita
19:02 20.02.2015.

dakle igra pokera je propala, jer Nijemci sumnjaju da se blefira..sada se nastavlja igra šaha

VL
L0
luena 01
19:37 20.02.2015.

Grci nemaju sta za izgubit.... ma ne nenene,a tko drugi,EU?... Vise ce izgubit Grcka nego EU ,samo pazite da se vase zemlje prije ne raspadnu kao kula od karata a ne EU... Kao da EU existira samo jer je Grcka njezina clanica,svasta... Grcka bi davno bankrotirala da nije primljena u EU... Nakon primanja oni nastavili kako su i radili jasno da takvi rezultati koje nitko ne zeli u svojoj zemlji na kraju dodju na naplatu... Nek idu pa cemo vidjet za koliko dana ce nudit u rasprodaju, otoke ,gradove i sela da bi dosli do novca,a gradjani stoje pred bankama u redovima da bi svoj novac podigli sa racuna......

VL
Avatar Illyrian-Albanian
Illyrian-Albanian
19:18 20.02.2015.

Oj drugovi jel vam žao, rastanak se....

VL
KA
Kakma
20:09 20.02.2015.

Usli su u Eurozonu na prevaru i falsifikatu,ali im je upravo tadasnji Kancelar Schröder sve oprostio,jer je mislio da ce se Grci popraviti,ali upravo obratno se desilo.

VL
RI
riise
19:24 20.02.2015.

Za Europu (EA) je bolji Grexit, nego "truli kompromis"!

VL
RI
riise
19:34 20.02.2015.

Samo mene zanima ima li naša vlada neku strategiju ukoliko dođe do Grexit-a?

VL
DA
Djeca_Arbata
19:01 20.02.2015.

Volio bi da si nalik na one bradate i silne momke...Da psuješ, dižeš na noge i da te nude cigaretom i alkoholom...Da nosiš šljivu ispod lijevog oka i vičeš parole što silno zvuće...I da si bitnik i pravi anarhist i zato kreni...drugom stanom...Jablane kreni...drugom stranom Jablane kreni...pozdrav anarhistima Grčke i Hrvatske...

VL
Avatar comparator
comparator
20:05 20.02.2015.

Nebi bio dobar primjer bilo kojoj državi kad bi Grčka dobila ikakav popust u provođenju reformi.

VL
PE
peugeot
14:07 21.02.2015.

Da, po srijedi je klasicno pitanje "nepovjerenja". Njemci (ne samo njihov ministar financija!) ne vjeruju Grcima smatrajuci ih - prevarantima. Meni je zao, opet ponavljam, sto je u svemu ovome sto se dogadja i to vec godinama naglavila grcka sirotinja koja je u ogromnoj vecin grckog stanovnistva. Bogatasi i to opet ponavljam, su svoje silne milijarde u eurima vec poodavno sklonili na sigurna mjesta sto ce reci "financijske rajeve" i nastavljaju da lagodno zive svoj lijepi zivot vozikajuci se u ogromnim jahtama i duskajuci na toplom grckom suncu. Oni, bogatasi, naravno kupili su i stanove po Parizu, Londonu, Bruxellesu i imaju odstupnicu spremnu ukoliko i njima zagusti. Citam danas u pariskom dnevniku "Libération" da Grci duguju otprije grckim poreskim organima 76 milijardi eura. A grcka vlada izjavljuje da od tog iznosa starih poreskih dugova moze jedva nekako utjerati 9 milijardi eura. Mislim da je realno ocekivati da ce Alexis Tsipras i njegova vlada konfiskovati materijalna dobra grckih bogatasa ili ce te bogatase grcka sirotinja koja cak ne moze da se lijeci i zivi bez struje tuci bogatase-lopove gdje god stigne do nemilosti. Pozdrav

VL
PE
peugeot
14:27 21.02.2015.

@Jean Renault : Zasto Vam VL 'forumasi' daju minuse kad sasvim logicno i ispravno razmisljate ? Ne razumijem ! Zasto ?

VL
PE
peugeot
14:10 21.02.2015.

I lijepo forumas molim bez zajedljivih i ironicnih komentara u odnosu na financijske probleme u Grckoj jer ni mi uopce nismo cvijece ! Dapace ! A ima i ona narodna : "Rugala se ruga, stigla je druga!" Najbolju stvar sto Hrvatska treba uciniti je da NIKADA ne udje u eurozonu. U protivnom, bit ce silne tarapane u Hrvatskoj. Pozdrav !

VL
Avatar __MAX__
__MAX__
20:31 20.02.2015.

Ma sto odlucili "DUG" se mora vratiti pravim vladarima svijeta...privatnim bankama. Tko stoji iza tih banki i odredjuje pravila ponasanja je duga prica sa jednostavnim ishodom. Kada mi dodjemo na red za 2-3 godine nece niti "kamen na kamenu" ostati od HR.....Amen!

VL
DU
Deleted user
20:16 20.02.2015.

dogovorit ce se oni ako mtreba zadnji dan, u produznom roku, dogovorit ce se makar jedan od njih pojeo g ovno a tako ce i biti. Grcka je zakasnila, da se ovo desilo kad je italija, portugal i spanjolska bilaila u problemima i prije skotskog referenduma to bi vec bilo nesto sasvim drugo.

VL
JR
Jean Renault
19:26 20.02.2015.

Dakle Grci nemaju što izgubit, kako god okreneš dužni su. Bolje onda da izadju iz EU! Ali ako se to desi projekt Europe se rasipa kao kula od karata ! Bože moj što će bit sa Hrvatskom i nas sirotinju Njemci koriste jel znaju da moramo obnavljat državu i treba nam novac, a za svaki posudjen eur Njemci na nama zarade 10 novih eura ! Želim vjerovat da će se domovina pouzdat više u sebe, našu znanost i pamet a manje se zaduživat ali to nije jednostavno kod siromašnih zemalja :(

VL
Avatar kliker
kliker
19:10 20.02.2015.

Schäuble zašto su vas propucali pa ste u kolicima

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.