Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VAŠ GLAS

Ako Vlada ne poštuje zakon, tko će to činiti?

Dubravko Jagić
Foto: Robert Anić/PIXSELL
06.12.2014.
u 16:45

Ministar Ostojić kazao je da nema novca te da će se sve prolongirati 
do siječnja 2017.

Tri godine policajci čekaju da uistinu zaživi odredba iz Zakona o policiji po kojoj bi imali pravo za otpremninu dobiti dvanaest, a ne kao do sada tri, prosječne plaće. Trebalo se to promijeniti s prvim danom sljedeće godine, ali izmjene i dopune Zakona o policiji kojima bi se reguliralo i ovo pitanje u četvrtak su skinute s dnevnog reda sjednice Vlade. Ministar Ranko Ostojić kazao je da za otpremnine policajcima nema novca te da će uredbom sa zakonskom snagom ova odredba prolongirati do 1. siječnja 2017. godine.

– Sindikat policije zahtjeva da se primjena isplate otpremnina više ne odgađa. Vrijeme je i da policijski službenici dobiju svoje zaslužene otpremnine. Ukoliko je nemoguće osigurati dovoljno sredstava, neka Vlada razmisli o prijelaznom razdoblju u kojem bi se isplaćivale nešto niže otpremnine od onih propisanih zakonom, ali ipak veće od onih propisanih kolektivnim ugovorom. Zakon je donesen još prije tri godine i, ako Vlada ne poštuje zakon, pa tko će to onda činiti – kaže predsjednik Sindikata policije Dubravko Jagić.

Upravo zbog odgode primjene zakonske odredbe o isplati mirovina Sindikat policije, Nezavisni sindikat djelatnika MUP-a i Sindikat državnih i lokalnih službenika prije dvije godine bili su organizirali prosvjed u Zagrebu. Na pitanje hoće li, i što sada, poduzeti, Dubravko Jagić odgovara: – Ne znam još što ćemo učiniti. Odlučit ćemo ubrzo, nakon sjednice Predsjedništva Sindikata policije.

>> 18 specijalaca daje otkaze u policiji i odlazi u Afganistan

>> Policajci prosvjedovali: Potplaćeni smo, spremni smo i za štrajk

Komentara 2

Avatar NJUŠKALO
NJUŠKALO
23:56 06.12.2014.

Nikakve otpremnine za vas ! Ne da nema sredstava, nego nema ni namjere za tako nešto,a i zbog čega kada se to može prolongirati u nedogled. Otpremnine su rezervirane samo za gubitaše i za kupnju socijalnog mira kod masovnih otpuštanjaa radnika,radi privatizacije i rasprodaje imovine. Isplaćivale su se otpremnine i nekoliko puta više od zakonskog minimuma. U Ini je kod radnika premašen bruto iznos od 300.000 kuna a bivši šef kompanije Dragičevići je za odlazak s te funkcije dobio 6,8 milijuna kuna. U Hrvatskim željeznicama, radnici su prosječno dobivali 160.000 kuna neto. PLIVA - od 300.000 do 2 milijuna kuna bruto,HT - od 250 do 300.000 kuna bruto,TDR - 330.000 kuna bruto.Zato su vam i smanjili plaće te ukinuli puno toga.

KV
kvrga2
16:21 06.04.2016.

"za otpremnine policajcima nema novca do 1. siječnja 2017. godine." Ima, ima love, samo se je potrošilo, jbg uvijek neki troškovi jelda Dubravko, pa je izbila afera sa zlatom i eurima. To je ono što je probilo jbg, ali vonjonj štale i dalje ostaje ali se ne vidi :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije