Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nitko ne voli čekanje u redu

Ako vadite novu osobnu iskaznicu ili putovnicu, dobro je znati kada ćete najmanje čekati

Zagreb: Redovi za izradu i podizanje dokumenata u Petrinjskoj ulici
Foto: Leonardo Bosnar/PIXSELL
1/4
12.09.2022.
u 09:05

Jedini način da izbjegnete duže čekanje u redu od nekoliko sati jest da dođete rano ujutro

Ako želite izvaditi ili podići novu osobnu iskaznicu ili putovnicu, vjerojatno ćete se suočiti sa čekanjem u redu. Poslovni dnevnik iz prve se ruke uvjerio u velike gužve ispred šaltera za upravne poslove u Zagrebu gdje se u redu za osobne dokumente čeka i nekoliko sati.

Jedini način da izbjegnete duže čekanje u redu od nekoliko sati jest da dođete rano ujutro.

Primjerice, ako u Policijsku postaju Črnomerec dođete ujutro između 6 i 6.30, čekat ćete otprilike ''samo'' sat vremena. Već poslije 7 sati stvorio se red od 20-ak ljudi, što bi moglo značiti da će oni čekati dulje.

Foto: Zagrebačka policija

Drugim riječima, što ranije dođete, kraće ćete čekati, prenosi Poslovni.hr. 

Podsjetimo, mjesta na kojima je moguće izdavanje i podizanje osobnih dokumenata u Zagrebu su Heinzlova 98, Petrinjska 30, II. Policijska postaja Zagreb na Črnomercu te VI. Policijska postaja u Novom Zagrebu. Radno vrijeme šaltera je od 8 do 14 sati radnim danima, s tim da dokumente možete pokupiti i subotom.

Najvažnija stvar koju morate ponijeti sa sobom jest potvrda da ste uplatili troškove izrade. Imate li sa sobom potvrdu da ste sva plaćanja obavili ranije, izbjeći ćete muku dolaska na šalter bez svih potrebnih papira. Sve uplatnice nalaze se na ulazu u postaju, a sve potrebne podatke za online plaćanje možete pronaći ovdje za putovnicu te ovdje za osobnu iskaznicu. 

>>>>>Pišite nam na mail dojavi@vecernji.net i podijelite svoja pozitivna ili negativna iskustva

VIDEO Za podizanje putovnica čeka se i po dva sata

 

Ključne riječi

Komentara 1

NO
No1
09:53 12.09.2022.

Dodes ujutro, uzmes (ili netko koga poznas) broj (ili nekoliko njih, za podijeliti kasnije kad dodes), i na netu gledas kak se brojevi vrte. I onda se opet vratis kad se priblizava tvoj broj. Da, iz ovoga se vidi da mozes i osnovati "firmu" za sve ovo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije