Naslovnica Vijesti Svijet

Ako točite gorivo u BiH, pripazite na ovu prijevaru!

Analize su pokazale da se gorivo miješa s baznim uljima i razrjeđivačima boja i lakova
04. listopada 2017. u 14:09 56 komentara 68970 prikaza
gorivo
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL/Ilustracija

Analize Inspektorata u RS-u provedene u prvoj polovini ove godine pokazale su kako se u Bosni i Hercegovini toči gorivo koje je pomiješano s baznim uljima i razrjeđivačima boja i lakova.

policija U opasnosti Policija upozorava građane: 'Ne puštajte ove ljude u dom!'

Vozači su ogorčeni i zahtijevaju da se objavi tko toči ovakvo gorivo i tko tako krši zakon.

Kako piše Blic, javnost tu informaciju neće ni dobiti, a razlog je krajnje bizaran. Naime, nadležne inspekcije kažu kako nemaju mogućnost dokazati te svoje tvrdnje. Evo što piše u njihovu objašnjenju:

"Ovu sumnju nije moguće dokazati bez laboratorijske analize, a istraživački laboratoriji u RS-u nemaju  metodu kojom bi se moglo utvrditi da je eurodizel miješan s baznim uljima i u kojem omjeru, a što bi bilo jedino pravno relevantno i utemeljeno za dalje postupanje. Bez nalaza laboratorija, koji bi potvrdio da su subjekti miješali ova dva derivata i u kojem omjeru, inspektor nema materijalni dokaz da je to i učinjeno”.

Mehaničari upozoravaju kako je miješanje razrjeđivača i dizelskog goriva opasno za automobile i može izazvati ozbiljne kvarove.

Facebook prevare OPREZ: PREVARE! Prihvatila Facebook prijateljstvo pa ostala bez 3,5 milijuna kuna kupovina,kupovna moć PORUKA KUPCIMA Trgovine upozoravaju kupce da ne nasjedaju na lažne kupone koji kruže novac Prijevara Splitski poduzetnik primio novac za stanove na koje se kupci nisu mogli upisati
Digitalna komora
Digitalna komora
Poduzetnici, odsad ključne informacije doznajte klikom miša
 • Deleted user:

  Kako da pripazim?

 • Avatar Vaclav007
  Vaclav007:

  Večernji... tko vam je platio? INA ili Čermak... ?

 • roksi1968:

  Pitam se koliko su platili ovaj clanak da se objavi.Mislim na vlasnika ili vlasnike benziskih pumpi u pogranicnom podrucju Hrvatske.