Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
02.09.2014. u 13:10

U ''Večernjim vijestima“ Nove TV zrakoplovnu farsu u režiji odgovornih osoba g. Milanović je jučer objašnjavao svojom poznatom metodom puknute cijevi. Izvolio je objasniti da je i Amerikancima prije dva dana pao avion

Jedan za drugim u sinoćnjim ''Večernjim vijestima“ Nove TV, uobičajenim u hrvatskom medijskom prostoru, političari daju izjave o vlastitoj nedužnosti za pad borbenog aviona: vrhovni zapovjednik Ivo Josipović, predsjednik vlade Zoran Milanović i ministar obrane Ante Kotromanović.

Jučerašnja sjednica Vijeća za obranu, čije su zaključke oni pokušali komentirati, pokazala se kao još jedna prazna parada neodgovornosti. Kad bi ministar obrane podnio ostavku, čini se da bi ga kolege ministri prezreli, a o preziru nižih činovnika da i ne govorimo. Korist koju bi društvo imalo od ostavke ministra ogromna je. U javnom djelovanju napokon bi se uveli moralni standardi.

Umjesto toga, zaključci jučerašnjeg zasjedanja Vijeća za obranu negiraju čak i zakon gravitacije (da ono što ne može letjeti, pada), jer posredno upućuju na to da je borbeni avion koji je pao na Dan pobjede zapravo bio u redu. Da nije zakazao taj nesretni hidraulični sustav, zrakoplov bi mogao letjeti još i danas, jer nije bilo pogreške u zapovjednom lancu.

Da je ''zakazao hidraulični sustav“ na kotačima zrakoplova, a ne zapovjednici koji dopuštaju da piloti lete u letećim ljesovima (kao da smo u Zapadnoj Njemačkoj prije 40 godina), znalo se otkako je avion pao a ministar Kotromanović nevoljko prekinuo godišnji odmor i u svojoj drugoj, hitro modificiranoj izjavi srušio načelo odgovornosti svojim obećanjem da će dati ostavku ako se utvrdi da je on kriv. Sve u svemu, na Dan pobjede srušio se avion koji je očito bio toliko star da se mogao raspasti na zemlji, no slučajno su mu zablokirali kotači kad se trebao spustiti na Pleso, pa je pilot morao iskočiti i prepustiti ga njegovoj davno zasluženoj sudbini starog željeza.

Ovu zrakoplovnu farsu u režiji odgovornih osoba g. Milanović je jučer objašnjavao svojom poznatom metodom puknute cijevi. Izvolio je objasniti da je i Amerikancima prije dva dana pao avion.

>>Ludi dnevnik Nove TV

>>Milanovićeva opasna vožnja kroz Trebinje do Dubrovnika

Komentara 13

IB
ibrinajaruga
13:49 02.09.2014.

Više aviona je izgubljeno za mandata Ive Josipovića nego za vrijeme rata.

ME
Merlin
13:25 02.09.2014.

hahaha, metoda puknute cijevi, dobaaaar!

Avatar kontraadmiraI
kontraadmiraI
13:42 02.09.2014.

Nije u redu obrušiti se isključivo na Kotromanovića a da "suh preko vode" prijeđe načelnik Glavnog stožera HV-a Drago Lovrić i zapovjednik HRZ-a Dražen Šćuri. Treba li spomenuti da je "vrhovni vojni zapovjednik" Ivo Josipović?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije