Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Toplanin udar
Povratak na članak

Ako stvarno poskupi grijanje režije ove godine skaču i za 200 kn

Poskupljenjem od 37 posto HEP Toplinarstvo krpa desetljetne dugove. Milijardu kuna kumulativni su gubici hrvatskih toplinarskih tvrtki tijekom proteklog desetljeća. Najveći dio otpada na HEP Toplinarstvo

Komentari 62

Avatar guten_tag
guten_tag
19:59 17.09.2012.

najveća tragedija je kad predsjednik republike podržava ovu pljačku građana. tvrdim pljačku jer to je lako dokazati. bez restrukturiranja i racionalizacije nema fer cijene. ovo je posljedica političkog utjecaja koji zapošljavaju nikom potrebne svoje političke podobnike na račun svih građana. hera ne može dati nikakvo mišljenje koje je istinito i točno jer je to složen posao koji se radi godinama od praćenja i proračuna. oni su , hera , kao i sve državne agencije tu da zadovolje formu i dobro mjesto za dobru plaću. u ovakvoj situaciji samo prepišu ono što im prezentira toplinarstvo , što je laž i podvala, i predlože poskupljenje.

VL
OS
osica
20:14 17.09.2012.

@ chemica u 19,56h " sada platite" ----- zašto si tako zlurada?

VL
OS
osica
20:01 17.09.2012.

građani Lijepe naše moraju imati razumljevanja za gubitke svih - države, grada, HEP-a, i svi riješe svoje probleme- prilično jednostavno - drastičnim povećanjem cijena. I tako oni svoje gubitke riješe,. To što povećavaju naše - koga briga. Ako nećeš platitplatit milom - platit ćeš silom Ove godine - ne plati grijanje- druge godine se nećeš imati gdje grijati - ovrha na stan i nogomet. Eto tako oni riješavaju svoje dugove. A plaća- boli glava , jer to nije " lako smislit a opravdati ni ne pokušavaju"

VL
Avatar smokeonthewater
smokeonthewater
20:05 17.09.2012.

... ljudi moji gledao sam vijesti RTL-a i lijepo reporter, ispred zg-toplane nam da podatak - HEP je za prvih 6 mjeseci prošle godine imao preko 500 milijuna kuna dobiti a ove godine skoro 400 tisuća manjka ... a ovaj članak kaže da su gomilali samo gubitke ?!?! ... no kako je da je crveni razbojnici nemaju pojma o gospodarstvu ... sav teret prebacuju na siromašne građane ... bezobrazni su i bahati jer "misle da znaju" a građani su "glupi" ... no harah kugo nećeš dugo ... strava ...

VL
AB
abendblatt
20:05 17.09.2012.

Sve povisice cijena, vrijede samo za glasace kukuriku koalicije, tko nije za njih glasao, za njega ne vazi.

VL
CH
chemica
20:08 17.09.2012.

Zbog čega je ono poskupila voda u Zagrebu za 30%? Dajte ne baljezgajte. Ovo ste sanjali. Vladavinu mediokriteta i kriminalaca. Kriminalaca smo se napokon riješili ( bar do idućih izbora), ali mediokriteti nas ne mogu izvući iz krize, bar ne na građanima prihvatljiv način. Što vam je bilo? Imamo rvacku! Eto vam je sad. Došlo je dvadeset izgubljenih godina na naplatu. Izgubili smo još dvadeset. Franjo, Franjo!

VL
TO
Toni50
20:14 17.09.2012.

Zlkočinački pljačkaški pohod na sve Hrvate se nastavlja ; USKOK u pomoč !

VL
Avatar smokeonthewater
smokeonthewater
20:14 17.09.2012.

... ispravaka - 381 milijuna gubitka za prvih 6 mjeseci a struja i plin poskupili 30% ... strava ...

VL
OB
-obrisani-
20:17 17.09.2012.

, Da malo udje drzavna revizija u HEP bilo bi pozeljno !

VL
OV
over
20:19 17.09.2012.

ne dat im ni lipe dok ne ugrade mjerače u sve stanove!

VL
Avatar guten_tag
guten_tag
20:21 17.09.2012.

oni ne igraju fer i lažu, ovi iz toplinarstva. njih treba sve smijeniti iz uprave od direktora do ostalih i staviti stručno povjerenstvo koje će do nove godine utvrditi koliki je stvarni trošak grijanja i kolika je realna cijena, tako i naplaćivati. sve ostalo je pljačka i ne može se prihvatiti kao istinito i točno. ako se plaća ljeti za grijanje cca 10m3 vode mjesečno oko 200 kn onda je sve jasno kolika je grabež i otimačina. ovo je cijena samo energije za grijanje vode. pa usporedite svi koji koristite druge načine grijanja vode, koliki vam je utrošak energije.

VL
Avatar madcap
madcap
20:24 17.09.2012.

Primjerice, Rijeka već plaća 3 puta skuplje grijanje od Zagreba, dok se mi u Dalmaciji grijemo na struju. I s ovim poskupljenjem Riječani će i dalje plaćati skuplje od Zagreba i Osijeka. HEP treba uspostaviti potpuno realne cijene grijanja jer je dosta toga da grijanje u tim gradovima subvencioniraju svi građani Hrvatske preko cijene struje.

VL
Avatar KradeZe20HDZ
KradeZe20HDZ
20:25 17.09.2012.

Netko nam je ukrao sve novce Vaš HDZ

VL
UM
Umjereni
20:25 17.09.2012.

Ja se grijem na plin. I plaćam veću cijenu već 2 godine od onih koji se primjerice u Zagrebu griju na gradsku toplanu. I još nešto ljudi. Budite iskreni i realni, a manje politikanti: u Zagrebu se temperatura stana regulira... pazi sad... otvaranjem prozora. Naravno, govorim o onima koje grije gradska toplana. Recite nekom Nijemcu i taj će pola sata vrtit glavom. Zapravo, neće vam vjerovati! Dodajmo tome flat rate za toplu vodu za koju također ne plaćate potrošnju. To nema nigdje. Meni punica ljeti dođe u posjete i ona kad pere vodu automatski otvara miješalicom za toplu vodu. Njoj je to navika makar joj ide neko vrijeme hladna voda, ona misli da je topla voda bogom dana i da je svi imaju čim se otvori slavina. A prethodna vlada si je čuvala leđa da joj ne padne popularnost i izbjegavala očito. Što se sada čudite? Pa tko će platiti ako ne vi potrošači. Stvarno smo zaprepašteni što ćete vi sada dati 200 kuna mjesečno više. A ostali koji se griju na loživo ulje, plin, drva? Pitajte njih malo koje su cijene sada i koje su bile prije 2 ili 3 godine.

VL
Avatar KradeZe20HDZ
KradeZe20HDZ
20:27 17.09.2012.

HEP godinama gomila dugove koje će sada platiti građani ===================== Za sve je kriv prokleti Linić i SDP već 20 godina ne plaćaju ništa

VL
PI
pinochet
20:30 17.09.2012.

skupo im je?? interesantno! da im platimo iz proračuna?? sada kad mi dođe kamion i uzmem 2000 lit za centralno, umjesto da mu platim 15000 kuna, pozvati ću se na bandića i njemu slične, poslati šofera u 3pm i reći mu da neću platiti jer mi je skupo.

VL
SE
student energetike
20:33 17.09.2012.

Ja ne kužim ovo HEP-ovo toplinarstvo. Inače u termoelektranama postoji nešto što se zove balastna ili otpadna toplina. U udaljenim TE zbog iste te otpadne topline se griju rijeke. Ako je TE napravljena blizu grada onda se ta toplinska energija koristi za grijanje građana. Da još jednom kažem, ta toplinska energija je nusprodukt termoelektrane i sama termoelektrana se gotovo u svim slučajevima može isplatiti samo kroz prodaju električne energije. U nekoj idealnoj socijalnoj državi ovakva bi toplina mogla bit besplatna. Tu jedino poteškoće može stvarati činjenica da te termoelektrane toplane u Zg i drugdje rade na jako skupa goriva pa nije isplativa proizvodnja električne energije, no zato se u tim istim TE-TO rade novi blokovi na plin. Visoku cijenu tog grijanja jedino mogu opravdati neke tržišne igrice. Pa kao ajde, naplačivat ćemo skupo grijanje tak da se ne bune oni koji nisu na toplani nego da svi plačaju više manje jednako za istu uslugu, i još k tome ukeširamo ekstra profit. Ne kužim kako sad neko HEP toplinarstvo može biti u nekakvim ogromnim gubicima.

VL
OB
-obrisani-
20:33 17.09.2012.

Na jednoj strani pišem kako volim Hrvatsku i kako treba pustiti naše Generale i sad kad vidim ovu vijest dođem mi da popljuvam svu tu Hrvatsku politiku uništavanja Hrvatskog naroda..

VL
KA
kampanel
20:34 17.09.2012.

Nevjerojatna je ova mladež SDP sa svojim spinovima i komentarima, Kao prije 20 godina smo bili SAD pa je zatim došao prokleti HDZ i sve pokrao a ono u stvarnosti zemlja koji su poštivali afrički diktatori ljudožderi bez šećera, kave i deterđenta koja se raspala čim je nestalo jedino tržište na koje je zbog političke podobnosti mogla izvoziti svoje govno od proizvoda t.j SSSR. Čačić je svojim tvrtkama namjestio poslove od desetaka milijuna bez ikakvih natječaja preko Hep-a a sada će izmanipulirana stoka sitnog zuba sve to lijepo platiti. Neka tako stoci sitnog zuba i treba. Gdje je sad Josipović sa svojim pričicama o socijalnoj državi kao ustavnoj kategoriji i sličnim srcedrapajućim budalaštinama koje su poslužile samo za maknuti onu netalentiranu i izuzetno antipatičnu ženu sa vlasti.

VL
CH
chemica
19:56 17.09.2012.

Htjeli ste Hrvatsku. Htjeli ste i da vam je da HDZ. Fatalna pogreška. Sada platite.

VL
« 1 2 3 4 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.