Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tomislav Karamarko:

'Ako stranka to potvrdi, Grabar Kitarović je HDZ-ova kandidatkinja'

HDZ
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/25
11.06.2014.
u 21:55

- Kampanja će biti vođena pri svijesti o ovoj teškoj ekonomskoj situaciji u Hrvatskoj - kazao je predsjednik HDZ-a.

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko, uoči okruglog stola u HND-u povodom 25 godina od osnutka HDZ-a, potvrdio je da još samo stranačka tijela moraju potvrditi Kolindu Grabar Kitarović kao HDZ-ovu kandidatkinju na predsjedničkim izborima.

Na pitanje hoće li sutra na sjednici Predsjedništva HDZ-a u Vukovaru potvrditi Grabar Kitarović kao kandidatkinju, Karamarko je rekao da će "sutra o tome razgovarati i ako naša stranačka tijela donesu takvu odluku, sutra popodne će to biti objavljeno". Predsjednik HDZ-a dodao je da će kampanja u predsjedničkim izborima biti skromna.

- Kampanja će biti vođena pri svijesti o ovoj teškoj ekonomskoj situaciji u Hrvatskoj - kazao je Karamarko koji je komentirao i današnju rekonstrukciju Vlade u kojoj sa ministarskih mjesta odlaze Rajko Ostojić i Željko Jovanović, a na njih dolaze Siniša Varga i Vedran Mornar.

"Rekonstrukcija je kozmetički zahvat"

- Radi se o jednom kozmetičkom zahvatu koji je u cilju zavaravanja javnosti da se nešto kvalitetno događa. Smjena Jovanovića, koji je očigledno bio saveznik Milanoviću je samo farsa - rekao je Karamarko i dodao da misli kako je "to nastavak unutarstranačkih obračuna i čistki" u slučaju smjene ministra zdravlja Rajka Ostojića.

- Žao mi je što nije izmijenjen nitko iz segmenta koji se bavi gospodarstvom. Hrvatska je u vrlo teškoj gospodarskoj situaciji. I danas bilježimo negativne trendove, a i danas nam je rečeno da smo najgori u Europi. Za mene je apsurdno što premijer prije svog odlaska u Brazil nije razmislio malo o tome da bi ipak trebalo nešto promijeniti u segmentu gospodarstva i financija te dovesti stručnjake, a ne i dalje raditi s partijskim aparatčicima - rekao je Karamarko i dodao da od novih ministara "ne očekuje ništa".

- Što će oni napraviti za godinu dana? Na žalost oni ne mogu ništa napraviti. Štete su već učinjene u tim ministarstvima - kazao je Karamarko i dodao kako po pitanju novih ministara nije previše optimističan.

"Tko je sljednik Saveza komunist?"

Komentirao je i izjavu sada već bivšeg ministra Željka Jovanovića koji je kazao da će se u Saboru boriti da se "zločinačka organizacija ne vrati na vlast jer bi to bila katastrofa za Hrvatsku", misleći na HDZ. - Jovanović takvim izjavama govori isključivo i samo o sebi. Zločinačka organizacija? O tome bismo mogli dugo pričati. Tko je sljednik Saveza komunista Hrvatske, tko se nikada nije odrekao komunističkih zločina, tko je bježao iz Sabora 25. lipnja 1991. godine i nikada nije na pravi način priznao hrvatsku državu - odgovorio je Karamarko na pitanje boji li se Jovanovića u Saboru te nastavio kako SDP nikada nije napravio distancu od "zločinačke organizacije koja je ubijala hrvatske ljude".

- Glavni problemi Hrvatske u ovom trenutku je mizeran život hrvatskog čovjeka. Veliki broj nezaposlenih i veliki problem što sve više mladih ljudi iseljava iz Hrvatske. Ono što Jovanović priča je irelevantno i ne znam koga to može zanimati - kazao je predsjednik HDZ-a. 

>>Predsjedništvo HDZ-a u četvrtak kandidira Kolindu

>>Karamarko: Da Milanović misli ozbiljno, mijenjao bi ministre koji se bave gospodarstvom

>>Kolinda Grabar Kitarović, suverena 
žena koja bi suverenost mogla vratiti i Hrvatskoj

Komentara 38

UR
uragan
22:28 11.06.2014.

Ja vas molim ne isključujte me zbog toga što pišem istinu,ne isključujte me ako kažem popu pop a bobu bob kako je to rekao jedan bivši komunistički političar. HDZ je jedina stranka kojoj hrvatski puk vjeruje i njoj će datii popvjerenje da završi posao doktora Tuđmana, idemoHDZ

NZ
NAĐI-zaZAGREBbezkumova
22:08 11.06.2014.

Kolinda pobjeđuje! Treba nam predsjednica koja će voljeti ovaj narod i ovu državu!

Avatar Becarina
Becarina
22:09 11.06.2014.

Kolindu Grabar Kitarović treba da bude prva predsjednica Hrvatske drave. I u svemu ostalom Karamarko je u pravu, ja sam za novi HDZ . ali bi od Karamarka jos jedino zatrazio da se javno izjasni o lustraciji , a ii resoru bivseg ministra Jovanovica gdje treba sve izmjeniti , od udzbenika do zdravstvenog odgoja Sve ostalo je jasno i nemam prigovora.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije