Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Ako ste primili ovaj račun, dobro ga proučite! Niste ga dužni platiti

Naizgled obvezujući nalog za plaćanje, naslovljen kao 'Upis u Elektronički registar gospodarstvenika' ovih dana stiže na adrese hrvatskih poduzetnika
30. siječnja 2019. u 21:26 25 komentara 178570 prikaza
Foto: Screenshot/Zazubice

Naizgled obvezujući nalog za plaćanje, naslovljen kao ''Upis u Elektronički registar gospodarstvenika'', ovih dana stiže na adrese hrvatskih poduzetnika. Međutim, nije riječ o nekom novom državnom registru u koji ste se obavezni upisati tako da račun možete zanemariti. Za brzopotezno plaćanje dodatno vas može motivirati takozvana 'povlaštena naknada' za upisnik u registar, koju nude 14 dana od zaprimanja uplatnice. Informacija da ponuda nije obvezujuća može se iščitati tek iz zadnje rečenice dopisa, tko uopće dođe do nje, prenosi Zazubice.

Iseljavanje Stipe Puđa Većinu razočaranih u Njemačkoj prevarili su zemljaci

– Ponuda naslovljena na primatelja nije prenosiva, nije je moguće koristiti umjesto računa za otpis troškova te nije obvezujuća, sukladno Stavku 3., Članka 10. Općih uvjeta.

Video – Kako građani nezakonito smanjuju račune za plin i struju

 

Dokument treba dobro proučiti kako bi se uopće došlo do zaključka da je on neobvezujući za primatelja. 

– Nedopustivo je da se kolege obrtnici na ovaj način dovode u zabludu. Sve upućuje na to da je riječ o službenom dopisu i da je riječ o državnom registru, a iza svega stoji privatni registar i oni naplaćuju upis. Trebalo bi zabraniti imena domene tipa eRegistar privatnoj firmi jer su u pitanju opći pojmovi. Također, treba uvesti obavezu da svi privatni dopisi imaju velikim tiskanim slovima upozorenje da nije riječ o službenom dokumentu – ističe obrtnik Damir Juretić, pročelnik Sekcije kemijskih čistača Udruženja obrtnika grada Zagreba.

novac novčanice OPTUŽENA ZA PRONEVJERU Na račun supruga prebacila 1,6 milijuna kuna

Da upisnina za eRegistar nije obavezna te kako nije riječ o državnom registru, upozorili su i iz Sekcije te Ceha intelektualnih usluga, koji u Zagrebu okuplja više od dvije tisuće obrta.

 | Autor : Screenshot/Zazubice Foto: Screenshot/Zazubice

sudski epilog
Milan Popović izgubio spor, Severina pravomoćno oslobođena optužbi za klevetu
CVH
CVH
Naučite kako samostalno obaviti pregled motocikla i dođite na besplatnu provjeru tehničke ispravnosti
 • Avatar superadresa
  superadresa:

  otvorio dam j.d.o.o. (jado po domaćem) i još nisam dobio ni rješenje već mi stiže na adresu ta koverta s tom uplatnicom. (dobra veza na trgovačkom sudu). kad idem ja provjeriti u registar ko se to tako dobro sjetio kad ... prikaži još! ono: A.K..... jedan varalica koga ja poznajem. ostao mi dužan para, imao djevojku M. koja voli konje- kasačke, bavili se mutnim poslovima

 • Mesko:

  Opet pila okrenuta naopako. O tome se moraju brinuti "institucije sistema" i odmah hapsiti prevarante. Ali ne, jeftinije je to prebaciti na potrošače, neka se oni sa time bave. Isto kao i sve ostalo: briga moja, pređi na drugog.

 • mica1111:

  To sam i sam dobila i već krenula plaćat,pa sam malo bolje pročitala i imala kaj vidit.Prevara.