Naslovnica Vijesti Hrvatska

Ako se u Lici ne dogovore do 15. lipnja, opet izbori za Skupštinu

– HDZ je provocirajući izbore u Lici ojačao Karla Starčevića, HDZ u Gospiću je uništen, a županija i dalje gubi novac iz fondova EU. Ovo je ratni zločin prema Lici! – zavapio je župan Darko Milinović.
09. travnja 2019. u 15:26 4 komentara 160 prikaza
Izbori u Lici
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

Ni mjesec dana od ponovljenih izbora za Skupštinu Ličko-senjske županije nema dogovora o većini koja bi konstituirala novi saziv Skupštine. Karlo Starčević, predsjednik HSP-a, jučer je rekao da ni s HDZ-om ni sa županom Darkom Milinovićem nije pronašao zajednički jezik.

Koalicija - Neovisni za Hrvatsku i HSP Koalicija Neovisni za Hrvatsku na europske izbore izlaze s HSP-om i Karlom Starčevićem

– Ako se nismo dosad dogovorili, teško da ćemo se dogovoriti – rekao je Starčević. HDZ je relativni pobjednik izbora u Lici, ali do apsolutne većine nedostaju im tri mandata. Većinu u Skupštini ne može formirati ni Darko Milinović bez HSP-a Karla Starčevića. Za konstituiranje Skupštine stranke imaju 90 dana, odnosno do 15. lipnja. Ako se Skupština dotad ne konstituira, ponovit će se izbori za to predstavničko tijelo. Budući da HDZ za sada ne može formirati većinu, postavlja se pitanje zašto se uopće rušilo Milinovićev proračun. K tome, HDZ prvi put nije apsolutni pobjednik izbora u Lici.

– HDZ je provocirajući izbore u Lici ojačao Karla Starčevića, HDZ u Gospiću je uništen, a županija i dalje gubi novac iz fondova EU. Ovo je ratni zločin prema Lici! – zavapio je jučer župan Darko Milinović.

uoči sjednice Karlo Starčević: S nijednom opcijom nije postignut nikakav sporazum o suradnji

On je s Karlom Starčevićem i Antom Dabom, nositeljem liste Bura promjena, bio razgovarao da podrže njegov proračun. Međutim, proračun ne može biti usvojen dok se ne konstituira Skupština. Kada se oformi to predstavničko tijelo, proračun mora biti usvojen u roku od tri mjeseca. Ponovljeni izbori za Skupštinu Ličko-senjske županije nisu isključena opcija jer HSP kao presudni faktor za sada ne želi ni s kim u koaliciju.

– Mi smo tražili novi put i novi razvoj Like, no nije se nitko očitovao – ustvrdio je Starčević.

Pogledajte izjavu Darka Milinovića na noć izbora:

Digitalna komora
Digitalna komora
Poduzetnici, odsad ključne informacije doznajte klikom miša
 • Avatar Ante-Portas
  Ante-Portas:

  Dogovorili su se. Hsp je pao haha

 • istima:

  I ostade Lika bez HDZ-ovih konja.......

 • Avatar dalmos Zadar
  dalmos Zadar:

  Izabran Marjan Kustic za predsjednika skupstine danas.Ali novi izbori sad su i za zupana a to hoce svi u lici i HDZ ali i HSP zbogom Milinovicu.