Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
19.03.2014. u 14:00

Ne znam pripadam li stoga po Bobićevoj podjeli svijeta na onaj necivilizirani dio, ali sam siguran da se ni taj njegov "civilizirani" svijet nije zgražao kad su tzv. savezničke libijske snage vukle mrtvog Gadafija po pustinji

Urednik RTL-a Danas Igor Bobić sinoć kaže da se civilizirani svijet zgraža nad Putinovom odlukom da pripoji Krim. Evo, ja se recimo nisam zgrozio.

Ne znam pripadam li stoga po Bobićevoj podjeli svijeta na onaj necivilizirani dio, ali sam siguran da se ni taj njegov "civilizirani" svijet nije zgražao kad su tzv. savezničke libijske snage vukle mrtvog Gadafija po pustinji, kad su tzv. savezničke sirijske snage likvidirale 15-godišnjaka u Aleppu pred njegovim roditeljima zbog navodnog bogohuljenja... kad su iz civilizirane Francuske utovarili Rome u avione i poslali ih u Rumunjsku ili kad je Bruxelles počeo reketariti Grčku.

Doduše, nisam se zgražao kad se Kosovo odcijepilo od Srbije, ali dio "neciviliziranog" svijeta sigurno jest... I dok je glavni negativac u svijetu, dakle, Putin, na domaćem terenu zvijezda je Rajko Ostojić. Otkad u Večernjaku postoji rubrika gaf tjedna najčešći nam je gost baš ministar zdravlja. Tako je bilo i nakon što je nedavno ukinuo smjenski rad par tjedana nakon što ga je uveo. Sinoć je prošetao središnjim Dnevnicima jer je najavio ukidanje bolničkih kreveta. Nažalost, nitko ga nije upitao hoće li mu i ta akcija proći kao i prethodne dvije. Jer njih je ubrzo prekinuo nakon što ih je najavio ili pokrenuo.

To me podsjeća na pokojnog Ševu koji bi u Noćnoj mori rekao: "Što rek'o, ja porek'o" (a mislio je reći: "Što rek'o, ne porek'o"). Ostojić je Nataši Božić ipak rekao nešto što jako iskače iz zone prljave politike u Hrvatskoj: da će ovih dana sjesti s HDZ-ovcima i razgovarati o reformi zdravstva. Konačno civiliziran potez domaćeg političara koji se nije zgrozio ni nad nebuloznim izjavama svojih političkih protivnika.

MINUS

RTL Danas: Goran Marić o rebalansu proračuna kaže: To me podsjeća na nekoga tko podigne prašinu, a onda se tuži da slabije vidi." Moram priznati da nisam shvatio kontekst...

PLUS

HRT 3: Znam da je "Treća povijest" nedjeljom, ali kako je nitko ne spominje moram reagirati: povijesničar Jakovina vodi sjajnu emisiju koja nas na pristupačan način uči politici i povijesti.

Komentara 18

Avatar Dolar=0
Dolar=0
17:18 19.03.2014.

NKVD ti sebe smatraš civilizovanim. Pazi šta seješ da ne žanješ Da li onaj što šalje decu snajperiste u Krim civilizovan??? SIMFEROPOLJ - Snajperista koji je sinoć u Simferopolju ubio dvojicu vojnika a jednog ranio je 17-godišnji Ukrajinac iz Lvovoa,ajinac iz Lvovoa, pripadnik "Desnog sektora", javlja Raša tudej. Momak je uhapšen, a njegov saučesnik je uspeo da pobegne, kaže krimska policija.

NE
Nepokolebljiv
15:02 19.03.2014.

Bombastican naslov preko pola ekrana me ponukao procitati clanak filozofa s konjskim repicem. Obicno ga uopce ne citam osim kada me nastrani porivi nagnaju na ronenje u mokrom bazenu. Tip je plitka kaljuza ali vjerojatno ima zasluzne roditelje pa ga drze ko fikus. Nakon sto sam procitao clanak tri puta uspio naci da je gotovo vrijedan tamnih piksla na ekranu. Zali Boze vremena!

Avatar Dolar=0
Dolar=0
17:37 19.03.2014.

Putin svojima: Što pre udvostručite penzije na Krimu, ne interesuje me kako! Ruski predsednik Vladimir Putin naložio je danas nadležnima u Ministarstvu rada da što je pre moguće povise penzije za stanovnike Krima i dovedu ih na nivo penzija u Rusiji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije